Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Grandhotel Pupp se proměnil v dějiště filmu Stáří není pro sraby

Filmové štáby se opět vrátily do Karlových Varů. Tentokrát se na jeden den stál dějištěm natáčení Grandhotel Pupp, kde se odehrává nová komedie Tomáše Magnuska Stáří není pro sraby. Hlavní role zde ztvární Jiří Krampol, Rudolf Hrušínský, Luděk Sobota a Jan Přeučil.

Podle režiséra je děj psaný přímo na míru Jiřímu Krampolovi, který zde ve snímku ujme hlavní role. „Film je o čtyřech důchodcích, kteří si jedou plnit svoje poslední životní přání a jedno z nich bylo jít na večeři a přespat v hotelu Pupp. Oni tu spolu sedí, plní si ten sen, diskutují, hádají se a srandy tu dělají," tak nastínil děj sám režisér Tomáš Magnusek.

Jiří Krampol se svěřil, že si natáčení opravdu užívá, protože má vedle sebe jak skvělé herce, tak i kamarády. Svou filmovou postavu popisuje jako nerudného vdovce.

 „Zemře mu manželka a on založí takzvanou urnatour. Na tom ta komedie je vlastně postavená, akorát se k tomu musí přistupovat citlivě, aby to nebylo cynické,“ řekl Jiří Krampol.

Film zabrouzdá i mezi youtubery. Právě vnuk jednoho ze čtveřice přátel je hvězda internetu a partě důchodců zorganizuje jejich výlet. O roztržky mezi nimi nebude nouze. Každý je podle režiséra a spoluscenáristy Magnuska naprosto odlišný. Mají jiné zájmy i názory na politiku.

Natáčení posunula pandemie

První klapka měla padnou už v březnu. Kvůli pandemii se ale natáčení posunulo o dva měsíce. Hotovo by bylo být na konci července. Premiéru si film odbude začátkem příštího roku. Kromě už zmíněných pánů se ve snímku objeví také Natálie Grossová, Veronika Žilková, Ivanka Devátá neb Martin Dejdar. Malou roli si ve filmu střihnul i režisér Magnusek.

Film vznikl v rámci projektu Oživíme Česko, jehož cílem je podpořit české firmy, výrobky, služby i umění. Kromě karlovarského hotelu se děj filmu bude odehrávat na zámku Doudleby nad Orlicí, v liberecké zoo, v Ratibořicích nebo v Náchodě. Ve filmu se objeví také poslanec a starosta Náchoda Jan Birke.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Helena Váňová Production

Štítky natáčení, Grandhotel Pupp, Karlovy Vary, Krampol, Sobota, Hrušínský, Přeučil, Magnusek, film, Stáří není pro sraby, Jiří Krampol, režisér, Rudolf Hrušínský, Luděk Sobota, Jan Přeučil, Tomáš Magnusek, Martin Dejdar, Veronika Žilková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Grandhotel Pupp se proměnil v dějiště filmu Stáří není pro sraby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.