Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dort jako sladké poděkování všem v první linii. Cukrářka z Mariánských Lázní peče hlavně po nocích

Podporu zdravotníkům i dalším, které zaměstnává pandemie, vyjadřují lidé různě. Někde se dočkají hromadného potlesku. V Mariánských Lázních například dostanou sladkou odměnu. Vyučená cukrářka Romana Damborská pro ně totiž peče dorty. Většinou po nocích.

Nejdřív upéct, pak naplnit a na závěr ozdobit. Jeden dort zabere Romaně Damboské asi tři dny. Ve výsledku ho zdobí fotka z jedlého papíru. Dle jejích slov chtěla podpořit hlavně ty v první linii, ve které sama je.  Ačkoli je vyučenou cukrářkou, pracuje jako pokladní v místním supermarketu.

"Dělám to proto, že odjakživa jsem byla učená dělat lidem radost.  Jsem vyučená cukrářka s maturitou, ale to jsem se jen vyučila. Jako povolání jsem to už nedělala. Peču jen pro radost,“ popisuje Romana Damborská.

S nápadem oslovila starostu Mariánských Lázní Martina Kalinu (Piráti), který jí nabídl, že pomůže s rozvozem dortů.

"Zorganizovali jsme již čtyři mise. Alespoň tak to nazval pan starosta. V té první jsem pekla dort pro záchranáře s motivem sanitky, potom hasičům, městské a státní policii, pak šičkám roušek a potom ještě nám, pokladním,“ vyjmenovává Damborská.

V neposlední řadě napekla i pro zaměstnance pošt, řidiče městské hromadné dopravy i popelářům. Při své práci se ještě stará o malého syna. Přesto si na pečení čas vždy najde. Nápady přicházejí hlavně v noci.

"Dělám po nocích a zvládám to. Prostě to nějak zvládám. Stačí mi 4 hodiny spánku denně,“ dodává vyučená cukrářka na jejímž dortu si pochutnali i vojáci, kteří včera odjeli z Mariánských Lázní domů.

Chebsko patří mezi nejzasaženější okresy náazou nemoci COVID-19 v Česku v přepočtu na počet trvale žijících obyvatel. Vážná situace byla v minulých dnech právě v Nemocnici Mariánské Lázně a Cheb. V obou zařízeních jsou ale pravděpodobně z nejhoršího venku. V Karlovarském kraji se dosud podle nedělní výsledků krajských hygieniků nakazilo 424 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook

Štítky COVID-19, pandemie, radost, cukrářka, Mariánské Lázně, Romana Damborská, dort, Martin Kalina, Česká pirátská strana, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dort jako sladké poděkování všem v první linii. Cukrářka z Mariánských Lázní peče hlavně po nocích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.