Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

ANO chce příští týden představit nové vedení Karlovarského kraje

ANO chce příští týden oznámit, kdo a v jaké funkci bude pracovat v příštích čtyřech letech ve vedení Karlovarského kraje. Na dotaz novinářů tak odpověděla jednička kandidátky ANO Jana Mračková Vildumetzová. Hnutí ANO v zářijových volbách s převahou vyhrálo a sestaví jednobarevnou krajskou vládu. Svolání ustavujícího zastupitelstva musí počkat na vyřešení dvou stížností na průběh voleb, které vyřizuje soud. Kandidátkou na hejtmanku je Mračková Vildumetzová.

"Na rozdělení pozic ve vedení kraje pracujeme a během příštího týdne bychom rádi představili definitivní podobu. Platí pořád to samé. Žádný uvolněný, tedy placený zastupitel, výrazné snížení počtu výborů a komisí," nastínila plány budoucího vedení Karlovarského kraje Mračková Vildumetzová. "Kromě toho představíme v následujících dnech také konkrétní cíle, kterých chceme během funkčního období dosáhnout," dodala.

Mračková Vildumetzová vyhrála rovněž senátní volby v obvodě Sokolov. Uvedla, že bude zastávat obě funkce, tedy hejtmanky i senátorky. Karlovarskou hejtmankou už dříve byla.

Po volbách se zástupci ANO setkali s představiteli dalších stran, které se dostaly do zastupitelstva Karlovarského kraje. Výjimkou bylo hnutí STAN, které oznámilo, že o případné spolupráci s ANO jednat nebude. Hnutí ANO ale nakonec oznámilo, že sestaví jednobarevné vedení kraje. Počet mandátů má na to dostatečný.

V 45členném zastupitelstvu získalo ANO 28 mandátů, STAN sedm mandátů, SPD s Trikolorou čtyři křesla a po třech křeslech v zastupitelstvu Karlovarského kraje má ODS a Volba pro kraj (V0K). Doposud Karlovarský kraj řídila koalice STAN, ODS, Piráti, Místní, SNK1 a Volba pro kraj. V opozici bylo ANO a SPD.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Hnutí ANO

Štítky krajské volby, hnutí ANO, Jana Mračková Vildumetzová, vedení Karlovarského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANO chce příští týden představit nové vedení Karlovarského kraje  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.