Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarští radní mimořádné zastupitelstvo bojkovat nebudou

Vedení Karlových Varů nehodlá bojkotovat úterní mimořádné zasedání zastupitelstva města, které svolala opozice. Ta nesouhlasí s některými kroky radnice a požaduje jejich vysvětlení. Radní jsou připraveni své kroky obhájit a mají připraven dostatek argumentů pro svá rozhodnutí.

Opoziční zastupitelé kritizují radnici za tři rozhodnutí, která byla učiněna v minulých týdnech. Tím prvním je odvolání ředitelů čtyř příspěvkových organizací města, druhým personální změny ve složení Odborné rady Kanceláře architektury města (KAM) a třetím je optimalizace městské hromadné dopravy v Karlových Varech. "Nemáme důvod na zastiptelstvo nejít. Nic neskrýváme a svoje kroky zdůvodníme," říká primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Nejvíce kritiky vyvolalo u opozice nečekané odvolání ředitelů čtyř příspěvkových organizací, což kritizují hlavně Piráti, kteří chtějí vědět důvody tohoto rozhodnutí. "Vedení města nepřišlo se žádným vysvětlením. Pokud je situace v daných společnostech skutečně neúnosná, mají občané právo o této skutečnosti vědět," říká za Piráty Jindřich Čermák.

Ani personální změny v KAMu nenechávají opoziční poslance v klidu. "Personální změny vysoce odborného orgánu nevyšly z popudu ředitele, ačkoliv on jediný má k tomu mandát," doplňuje Petr Kulhánek z KOA.

Třetím a posledním problematickým bodem jsou podle opozice změny v městské hromadné dopravě. Tady kritzují změnu v jízdních řádech a poukazují na stížnosti obyvatel. "Obrací se na nás desítky lidí, kterým změna výrazně zasáhla do života. Jedná se nejen o seniory, ale i o zaměstnance, či maminky s dětmi. Nespokojeni jsou zaměstnanci a návštěvníci krajské knihovny, obyvatelé Rybář, Doubí a dalších čtvrtí,“ doplňuje za zastupitelský klub KSČM Věra Bartůňková.

Mimořádné zastupitelstvo se v Karlových Varech koná v úterý 10. března od 8:30 na Krajském úřadě Karlovarského kraje. "Nejednali jsme narychlo ani pod žádným tlakem. Svá rozhodnutí vysvětlíme. Jednáme a pracujeme koncepčně a víme proč to děláme," dodal náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO) s tím, že kdyby se vedení města rozhodlo aktivitu opozice bojkotovat, k ničemu by to nevedlo, neboť by požadavek na svolání mimořádného zastupitelstva přišel znovu. "Takže přijdeme, vysvětlíme a dotazy zodpovíme," dodal náměstek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Karlovy Vary, zastupitelé, kritika, opozice, radnice, primátorka, ANO 2011, Česká pirátská strana, Andrea Pfeffer Ferklová, Petr Kulhánek, Věra Bartůňková, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští radní mimořádné zastupitelstvo bojkovat nebudou  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.