Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarská ODS navrhuje odstranit srp a kladivo ze základní školy

Karlovarská ODS chce odstranit plastiku na Základní škole v Truhlářské ulici. Pětimetrový srp a kladivo podle zastupitelů občanské demokracie propaguje komunismus.

„ODS je proti principům uplatňování kolektivní viny a stejně tak proti snahám stavět na stejnou úroveň ruské symboly s podporou Vladimíra Putina a jeho zbytečné války. Taky jako pravoslavný kostel zůstane dominantou, tak by měla i ulice Moskevská, která vznikla před Putinem, zůstat i po něm. Na co se však nechceme dívat v roce 2022, je pětimetrová plastika umístěná na Základní škole Truhlářská ve Školní ulici, která v nadživotní velikosti propaguje komunistický režim symbolem srpu a kladiva,“ shrnul Jiří Vaněček, předseda Místního sdružení ODS.

Přestože propagace těchto symbolů nebyla postavena mimo zákon, ODS vyzývá k zahájení debaty vedoucí k odstranění nebo zakrytí tohoto symbolu vhodným způsobem. Možností také zůstává uložení do depozitáře mimo budovu školy.

V Karlových Varech skupina sympatizantů Ukrajiny už na začátku ruské invaze na Ukrajinu symbolicky přelepila název ulice Moskevská na Kyjevská. „Přejmenováváme ulici, která v Karlových Varech nese dlouho název Moskevská. Přejmenováváme ji na Kyjevskou. Chceme tím vyjádřit úctu a solidaritu strašně statečným lidem, kteří teď jsou v Kyjevě pod palbou a ta palba je řízena z Moskvy. Moskevská svým jménem symbolizuje to, co na Karlových Varech dlouho leží, někdy jako přínos, ale někdy také ne. A myslím, že je důležité, abychom teď symbolicky, když tady máme Moskevskou, vyjádřili, že existují i jiná města, která zaslouží větší pozornost,“ řekl po únorovém happeningu ČTK organizátor akce Ondřej Bednář.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ODS Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, ODS, komunismus, plastika, srp, základní škola, Vladimir Vladimirovič Putin, ruská invaze na Ukrajinu, Ukrajina, Moskva, Kyjev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolja Hugo

o

Úterý, 19. dubna 2022, 19:48Odpovědět

Karlovarská ODS navrhuje odstranit srp a kladivo ze základní školy  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.