Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Revize chebského rozpočtu dává naději, že by město mohlo propad příjmů zvládnout

Zatímco v prvním čtvrtletí mělo Cheb v příjmové kapitole o čtyři miliony korun více, než bylo plánováno, nyní se pohybuje patnáct milionů v mínusu. A další ztráty vedení města očekává v souvislosti s pandemií a vládními opatřeními.

„Rozpočet města na straně výdajové běží standardně. Více ale samozřejmě sledujeme příjmy, u kterých očekáváme, že budou v letošním roce problematické,“ říká Miroslav Plevný, místostarosta města Cheb.

Vedení města sleduje hlavně peníze z rozpočtového určení daní. Tam bylo po prvním čtvrtletí čtyři miliony v plusu. Trend byl tedy podobný jako vloni.

„Když k tomu ale připočteme duben a květen jsme o 15 milionů níže a to se projevuje jen začátek dopadů pandemie. Stát navíc začal dělat další opatření jako například kompenzační bonus a tak počítáme, že příjmy budou letos minimálně o 30 milionů korun nižší,“ pokračuje místostarosta.

Vedení města proto musí začít plánovat, jak se s propadem popere.

„Zatím ale jak se říká, nechceme stahovat kalhoty před brodem, a proto nic z plánovaných akcí neškrtáme. Spíše budeme zvažovat, jestli projekty na druhé pololetí zahájíme nebo je odložíme. Pokud bude propad 30 až 50 milionů korun, poradíme si s tím,“ pokračuje místostarosta.

Město ale rozhodně nechce jít cestou úvěru na plánované akce.

„O půjčce neuvažujeme a pokud bychom se pro ni rozhodli, tak by se jednalo pouze o krátkodobý úvěr na předfinancování akcí, který bychom během jednoho roku splatili. Více pravděpodobné ale je, že sáhneme do plánovaných investic a místo na konci letošního roku je zahájíme až v roce příštím,“ dodal Miroslav Plevný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky investice, rozpočet, propad, příjmy rezervy, Cheb, radnice, Miroslav Plevný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revize chebského rozpočtu dává naději, že by město mohlo propad příjmů zvládnout  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.