Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovy Vary budou lákat rodiny na prázdninové pobyty a animační programy

Příměstské tábory určené dětem rekreantů. To má být jedna z výhod, která má přimět české rodiny přicestovat o letních prázdninách do Karlových Varů. Dalším lákadlem má být propagace turistiky, cyklostezek a třeba i možnosti sjetí řeky Ohře. O tom všem dnes jednali karlovarští zastupitelé, kteří se sešli v Míčové hale KV Arény.

Karlovarští zastupitelé dnes hledali cesty, jak pomoci nastartovat ekonomiku města, které v minulých letech spoléhalo pouze na zahraniční samoplátce, což se nyní vymstilo.

„Průměrně se v Karlových Varech zdrží turisté zhruba dva a půl dne a naším cílem by měl být alespoň týden,“ uvedla mimo jiné primátorka krajského města Andrea Pfeffer Ferklová, která zároveň přiznala, že Češi mají jakýsi psychický blok v souvislosti s Karlovými Vary, který je třeba změnit.

A pomoci by tomu měli i zdejší podnikatelé, kteří musejí přizpůsobit ceny české klientele. Město plánuje dvě zásadní věci. Jednou je voucherový systém, který bude závislý na délce pobytu a druhým jakási forma příměstských táborů. „Dejte nám děti, my se o ně postaráme a odpočiňte si,“ popsala primátorka stručně myšlenku příměstských táborů pro rekreující se rodiny s dětmi s tím, že provoz táborů mají zajišťovat zejména místní sportovní oddíly.

Těmto nápadům se vesměs nebránila ani opozice, která však poukazovala na fakt, že s voucherovými systémem, do kterého chce město investovat několik desítek milionů korun, zdaleka ne všichni hoteliéři souhlasí. Proto se s nimi musí více jednat a konečnou podobu podpory ještě dále doladit, shodli se opoziční zastupitelé.

Dalším důležitým bodem byla i podpora lázeňství, kde byla primátorka vyzvána, aby iniciovala sepsání petice lázeňských měst, která by byla silným apelem na vládu, aby začala situaci řešit.

„Jednáme s krajem s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, aby uvolnili peníze pro české pojištěnce a ti mohli například do Karlových Varů přijet na léčení. Situace ale není vůbec jednoduchá,“ doplnila primátorka.

Ve vcelku věcné diskuzi zaujal pohled zastupitele a lékaře Josefa Märze, který sice všechny snahy o probuzení cestovního ruchu podporuje, ale na druhou stranu apeloval na určitou opatrnost. „Ten koronavir tady bude stále a pokud chceme do Karlových Varů pozvat na dovolenou půlku České republiky a půlku Německa v případě otevření hranic, tak jsme blázni,“ řekl zastupitelům Josef März.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky zastupitelstvo, cestovní ruch, podpora podnikatelům, Karlovy Vary, rodina, příměstský tábor, Ohře, Josef März, Andrea Pfeffer Ferklová, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Německo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary budou lákat rodiny na prázdninové pobyty a animační programy  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.