Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

V Chodově na Sokolovsku modernizují kino. Diváky čekají pohodlnější sedačky a držáky na nápoje

Chodovské kino bude mimo provoz až do začátku prosince. Na rekonstrukci interiéru místního kina město získalo dotaci ze státního fondu kinematografie, celkové náklady se pohybují okolo dva a půl milionu. Filmy budou diváci moci sledovat z nových sedaček s vyššími opěradly a držáky na pití.

Kino bude zavřené ještě měsíc a půl, z nových sedadel by diváci měli sledovat filmy opět od 1. prosince, řekl starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní). 

Staré sedačky, které divákům sloužily více než jednadvacet let, ale neskončí na skládce. Podle Pizingera o ně projevilo zájem Kino Liteň. Část chodovských sedaček nahradí v tamním hledišti dřevěná sedadla.

Nové moderní sedačky budou mít vyšší opěradlo a držák na nápoj. „K těmto standardním sedačkám přibude pak ve dvou řadách sedmadvacet VIP sedaček, které za příplatek padesát korun nabídnou polohování, zmíněný držák na nápoj a stoleček. Více místa bude také mezi řadami," uvedl mluvčí Chodova Martin Polák.

V kině z 80. let byly před pár lety obnoveny promítací a audiotechnologie, sedačky se od jeho vzniku mění podruhé. Město získalo podporu ze státního fondu kinematografie ve výši 700 000 korun. Zbytek uhradí z vlastního rozpočtu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením města Chodov

Štítky Sokolovsko, Chodov, kino, modernizace, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chodově na Sokolovsku modernizují kino. Diváky čekají pohodlnější sedačky a držáky na nápoje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.