Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Filmový festival v Karlových Varech přestěhuje sekci Industry do Císařských lázní

Karlovarský festival letos přestěhuje sekci Film Industry určenou pro filmové profesionály do Císařských lázní. Rekonstruovaná historická budova nabízí ideální zázemí pro akce, které festival pořádá pro profesionály z filmového průmyslu. Sekce Film Industry v minulých letech sídlila v menších prostorách v restauraci nad bazénem hotelu Thermal.

Po opravě Císařských lázní, včetně vybudování vestavěného sálu, se uvažovalo i o tom, že by sál využil festival jako jeden z promítacích sálů. "My je naplno využijeme pro naše Industry oddělení. Když jsme zvažovali všechny ty varianty, tak nám přišlo přestěhování Industry oddělení jako ideální. Nejen kvůli sálu, který využijeme například pro projekce v rámci sekce Works in Progress, v níž ukazujeme ještě nehotové filmy. Celé zázemí je tam fantastické," uvedl výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Posláním oddělení Film Industry je propojit filmové profesionály na festivalu, umožnit producentům a režisérům představit své filmy a seznámit je s nákupčími, distributory a zástupci jiných filmových festivalů. Loni přijelo na festival 942 akreditovaných filmových profesionálů

Festival začíná v pátek 28. června. Využije i další ikonickou budovu v Karlových Varech, rekonstruovaný objekt bývalé Sparkasse vedle Vřídla. Letos tam začne výstava fotografií Tona Stana, jenž 30 let fotí hvězdy, které navštíví karlovarský festival. Jeho výstava zůstane v budově Sparkasse i po skočení festivalu. Podle Muchy by se na konci prázdnin měla v budově otevřít kavárna, kde bude možné nakoupit i upomínkové předměty filmového festivalu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Císařské lázně

Štítky filmový festival, Císařské lázně, sekce Industry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmový festival v Karlových Varech přestěhuje sekci Industry do Císařských lázní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.