Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Chebské vánoční trhy přinesou vystoupení místních i známých jmen

Program chebských vánočních trhů přinese vystoupení místních skupin i známá jména. Největší trhy v Karlovarském kraji, které potrvají od 2. do 24. prosince, budou mít hudební program každý den mimo pondělí. Na rozdíl od minulých let se trhy letos rozprostřou přes celé náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, řekla dramaturgyně vánočních trhů v Chebu Mirka Pavlíková.

„Program je celý týden, pondělky jsou volné. Týden patří převážně školským zařízením a zájmovým uskupením z Chebu. Víkendy jsou pak věnované známějším jménům naší scény a regionálním kapelám. Pátky bychom rádi věnovali mladším posluchačům a doufáme, že si na trhy cestou najdou. Kapely jsou vybírány napříč žánry a vždy je to kapela z regionu a pak jedna z Prahy nebo odjinud, tedy ne z našeho regionu," popsala Pavlíková. Ze známějších jmen se na trzích představí například Adam Mišík, Josef Vojtek, Neřež nebo Markéta Konvičková s kapelou.

Zatímco v minulých letech se vánoční trhy odehrávaly hlavně ve spodní části náměstí, letos bude horní část více uzpůsobena dětem. Bude zde opět kolotoč i stánky zaměřené na děti. Novinkou by měl být lesík vytvořený z vánočních stromků, které budou moci lidé sami ozdobit. Podle Pavlíkové půjde o stromečky vnitřních přání, kam mohou lidé umístit ozdoby, které si přinesou z domova nebo vlastnoručně vytvoří.

Chebské vánoční trhy stojí město zhruba pět milionů korun. Jejich součástí je i umělé kluziště přímo pod okny známého Špalíčku. Navštěvované jsou nejen lidmi z Chebu a okolí, ale hojně i návštěvníky z Německa. Zejména při zahájení trhů a rozsvícení vánočního stromu se obvykle zaplní celé historické náměstí.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Chebské Vánoce

Štítky ČR, správa, zábava, Vánoce, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebské vánoční trhy přinesou vystoupení místních i známých jmen  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.