Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarští symfonici hrají doma a zvou posluchače na facebook i webové stránky

Posluchači si mohou každý den poslechnout sólová vystoupení nebo koncerty s dětmi hráčů. Abonenti pak mohou volat řediteli orchestru Petru Polívkovi a povídat si s ním o hudbě a koncertech.

Karlovarský symfonický orchestr se nyní nemůže se svými posluchači setkávat v koncertních sálech, přesto s nimi zůstává v hudebním kontaktu. Na facebooku KSO se každý den objevují krátká videa nebo fotografie jako hudební zdravice svým příznivcům.

„Jde o sólová vystoupení, o hudební dua manželů Pitrových a Ondráčkových, hraní s dětmi, nejpočetnější je kvartet manželů Rothbauerových a jejich dětí. V hraní s dětmi je zase velmi aktivní hráčka na lesní roh Petra Meierová, která poslala už osm krátkých skladeb pro trio lesních rohů, které tvoří se svými syny,“ říká PR manažer orchestru Lev Havlíček.

KSO na facebooku rovněž sdílí domácí koncertování svého šéfdirigenta, skladatele a klavíristy Jana Kučery, jehož pořady lze rovněž nalézt na kanálu youtube, stejně jako zajímavé odkazy na online vysílání koncertů různých hudebníků.

„Na webu KSO se rovněž objevují informace k jednotlivým, byť zrušeným koncertům pro ty, kteří si rádi něco o dílech a umělcích alespoň přečtou,“ doplňuje PR manažer.

Abonentům KSO zase dopisem nabízí ředitel Petr Polívka možnost telefonických rozhovorů nejen o hudbě. „Můžeme si popovídat třeba o našich koncertech, můžete nám dát tipy na skladby, autory, umělce, které byste rádi slyšeli, vyprávět nám o dávno minulých koncertech KSO, které jste zažili, což pro ty, kteří jsou v orchestru teprve krátce, bude určitě zajímavé, ale třeba i o jiných věcech, než o hudbě,” píše ředitel.

A v neposlední řadě některé hráčky orchestru šijí roušky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KSO

Štítky orchestr, hudba. Karlovarský symfonický orchestr, kultura, Karlovy Vary, koncert, Facebook, hudba, webová stránka, Jan Kučera, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští symfonici hrají doma a zvou posluchače na facebook i webové stránky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.