Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Deset snímků z festivalu ve Varech uvede společnost Aerofilms v českých kinech

Distribuční společnost Aerofilms uvede v kinech deset snímků z mezinárodního filmového festivalu, který dnes končí v Karlových Varech. Filmy festival zařadil převážně do sekce Horizonty, která přináší výběr nejzajímavějších titulů ze současné světové produkce. První do kin vstoupí dokumentární snímek Na lodi Adamant režiséra Nicolase Philliberta sledující unikátní denní stacionář kotvící na vodách Seiny. Film, který si z letošního Berlinale odvezl Zlatého medvěda, uvidí zájemci od 13. července. Novináře o tom za společnost Aerofilms informovala Beata Mrazíková.

"O týden později, 20. července bude mít distribuční premiéru oceněný film ze Sundance Zázračný aparát. Producentský počin držitele dvou Zlatých palem Rubena Östlunda poutavě a provokativně mapuje vývoj médií jako nástroj požitku i manipulace v posledních 150 letech," uvedla Mrazíková.

Poslední červencový čtvrtek uvedou kina moderní romanci Minulé životy. Do příběhu na dlouhou dobu odloučených spřízněných duší vetkala režisérka Celine Songová autobiografické střípky a snímek sama přijela do Karlových Varů představit.

Sedm dalších snímků z kolekce Aerofilms budou moci diváci zhlédnout v českých klinech během podzimu a zimy. Mohou se těšit na vítěze Zlaté palmy z Cannes, rodinné drama s thrillerovými prvky Anatomie pádu se Sandrou Hüllerovou v roli spisovatelky obviněné z vraždy manžela. Předpremiéru na karlovarském festivalu měly i další dva snímky oceněné v Cannes - držitel Ceny poroty, svérázná finská romance Akiho Kaurismäkiho Karaoke blues a příběh o krásách všedního dne z prostředí tokijských záchodků Dokonalé dny režiséra Wima Wenderse.

Světovou premiéru v hlavní soutěži v Cannes měly i další tři tituly. Příběh z toskánského venkova, který brázdí parta vykradačů hrobů v čele s tajemným cizincem v podání Joshe O’Connora Chiméra, natočila jako svůj čtvrtý režijní počin Alice Rohrwacherová. Manipulativní učitelku "uvědomělé výživy" ztvárnila v thrilleru Jessicy Hausnerové Club Zero Mia Wasikowska. S napínavým příběhem inspirovaným skutečnými událostmi Papežův zákon, kdy v 19. století unášel papež malé židovské chlapce, se vrací matador italské kinematografie Marco Bellocchio.

V rámci ozvěn karlovarského festivalu Šary Vary, které začnou 10. července, a následně pak na podzim se v kinech objeví americký snímek Babaka Jalaliho s názvem Fremont. V Karlových Varech ho promítli v hlavní soutěži. "Naprosto spontánně jsme v souladu s diváckými reakcemi ihned po projekci oslovili producenty filmu a domluvili jsme se na zakoupení práv. Při sobotním závěrečném ceremoniálu mu samozřejmě budeme držet palce," sdělil ředitel distribuční společnosti Aerofilms Ivo Andrle.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, film, festival, Karlovy Vary, Aerofilms

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset snímků z festivalu ve Varech uvede společnost Aerofilms v českých kinech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.