Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Varech začne prodej prvních vstupenek na 57. Mezinárodní filmový festival

V Karlových Varech začne ráno předprodej vstupenek na první dva dny Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Oficiálně začne 57. ročník prestižního filmového festivalu kategorie A v pátek odpoledne. Na zahajovacím večeru převezme cenu za přínos světové kinematografii držitel Oscara Russell Crowe, který do Varů přiletěl ve středu. Festival potrvá do soboty 8. července.

Festival letos přenese 143 celovečerních hraných a dokumentárních filmů, o něco méně než loni. Diváci se ale mohou kromě jiného těšit i na nejlepší filmy, které byly uvedeny na festivalu v Cannes, bude jich 26. Nebudou chybět filmové sekce, kde se představí nadějní filmaři z Evropy i celého světa, připomenutí slavných filmů z minulosti, včetně rekonstruovaných filmových děl, které se zde každoročně představují.

Festival kromě filmů nabízí i velké množství doprovodného programu, koncerty, výstavy, prezentace, diskuse, setkání s delegacemi a autory filmů a v neposlední řadě je i místem pro setkávání filmových profesionálů. Podle vedení festivalu letos už odezněly nejen obavy z pandemie covidu, ale i nejistota ze situace v Evropě po ruské agresi na Ukrajinu. Zájem o festival je tak znovu velmi vysoký. Pro filmové fanoušky může ale být nepříjemné zdražení vstupenek i festivalových pasů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky ČR, film, festival, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Varech začne prodej prvních vstupenek na 57. Mezinárodní filmový festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.