Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Karlovarský filmový festival letos dostane od kraje a od města větší dotace

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary dostane letos od Karlovarského kraje a města Karlovy Vary větší dotace. Festival požádal obě samosprávy pro letošní rok o navýšení podpory vzhledem k nárůstu cen. Celkem tak kraj a město přislíbily festivalu 18,9 milionu korun. V minulých letech se rozpočet festivalu pohyboval okolo 130 až 150 milionů korun a kraj a město přispívaly dohromady 16 milionů korun. Mezitím ale zdražily energie i řada dalších vstupů.

„My jsme řadu let přispívali každým rokem osm milionů korun. Výjimkou byl covid, kdy byl festival okleštěný. Na základě růstu celkové cenové úrovně jsme byli požádáni pořadateli o navýšení na deset milionů korun, čemuž jsme vyhověli. Konečné slovo bude ale mít zastupitelstvo," řekl novinářům hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

O podobné navýšení pořadatelé festivalu požádali i město Karlovy Vary, které je hostitelem prestižní mezinárodní filmové přehlídky. Podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) se vedení města dohodlo na navýšení dotace z osmi milionů korun na 8,9 milionu korun. „Je třeba poukázat i na to, že festival kromě prestiže a reklamy nebo podpory místních podnikatelů městu přináší i příjmy například ve formě záboru veřejných prostranství," uvedla Pfeffer Ferklová.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary dostává z veřejných zdrojů i podporu od ministerstva kultury ve výši 30 milionů korun. Letošní ročník festivalu začne 30. června a potrvá do 8. července. Kromě samotného filmového festivalu jeho pořadatelé organizují také podzimní akci Variace, při které se v Karlových Varech promítají zajímavé filmy a zároveň pořádají koncerty klasické hudby.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, dotace na festival, město Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský filmový festival letos dostane od kraje a od města větší dotace  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.