Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovy Vary roztancuje ukrajinský orchestr. Zahraje muziku z Harryho Pottera i Star Wars

Karlovy Vary čeká kulturní zážitek. Na apríla přijede do lázeňského města na čtyřicet muzikantů z Ukrajiny, kteří vystupují pod názvem Prime Orchestra. Charkovští muzikanti se představí lidem ve velkém sále hotelu Thermal. Výtěžek z turné věnují lidem postiženým válkou.

Prime Orchestra má přes čtyřicet profesionálních hudebníků a zpěváků. Při zhruba dvouhodinovém vystoupení maji možnost návštěvníci nasát atmosféru filmových trháků, jako jsou Star Wars, Mission Impossible, Piráti z Karibiku, Harry Potter nebo Gladiator.

„Při svých vystoupeních hudebníci vyprávějí evropskému publiku o svých osobních zkušenostech s válečnými hrůzami a o Charkovu promítají film - jak vypadal před válkou a co se v něm děje nyní. Samotné vystoupení je ovšem především skvělou zábavou. Koncertní program Sympho Show je poskládaný z coverů a mash-upů světových hitů a soundtracků v originálním aranžmá, vše je navíc zakomponováno do poutavého vizuálu,“ uvedla mluvčí Karlovarského kraje Jitka Čmoková.

Muzikanti pochází z Charkova, které je druhým největším městem Ukrajiny a spadá do kreativní sítě UNESCO. Po ruské agresi je pod neustálou palbou. Mnoho civilistů je bez elektřiny, tepla a vody. Pomoci místním se snaží také orchestr. Výtěžek z turné věnuje na nákupy generátorů dodávající energii, léků, zdravotnického vybavení, pomůcek pro handicapované, oblečení, dětské výživy a další.

„Atmosféru koncertu podtrhuje kromě projekce na velkém plátně také světelná show a řada speciálních efektů. Během svých turné vytvořil orchestr už na dvacet programů, které představil publiku v rámci 750 uspořádaných koncertů v různých zemích světa. Karlovy Vary jsou poslední zastávkou českého turné,“ dodala Čmoková k vystoupení, jež se odehraje 1. dubna.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Prime Orchestra/Facebook

Štítky Muzika, Ukrajina, Válka, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary roztancuje ukrajinský orchestr. Zahraje muziku z Harryho Pottera i Star Wars  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.