Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novým ředitelem studií ČRo v Plzni a v Karlových Varech bude David Jakš

Novým ředitelem regionálních studií ČRo Plzeň a ČRo Karlovy Vary bude od ledna stávající zpravodaj Českého rozhlasu v jihovýchodní Asii David Jakš. Nahradí Zdeňka Levého, který regionální studio řídil 16 let. Jakše dnes jmenovala Rada Českého rozhlasu. Vyplývá to z výsledků jednání rady.

"Zdeňkovi Levému patří moje upřímné poděkování za jeho dlouholetou práci pro Český rozhlas. Nejenomže byl 16 let ředitelem Českého rozhlasu Plzeň, ale také stál v roce 2018 u zrodu samostatného rozhlasového vysílání v Karlovarském kraji. Významně se podílel na rozvoji obou regionálních stanic, které si získaly za jeho éry působení úctyhodnou přízeň posluchačů. Očekávám, že David Jakš zúročí svoje dosavadní profesionální zkušenosti a naváže na úspěchy plzeňského a karlovarského studia,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

David Jakš studoval Fakultu pedagogickou Západočeské univerzity v Plzni. V letech 1997 až 2003 byl redaktorem domácí redakce zpravodajství České televize pro Cheb, Plzeň a Prahu. V České televizi se také podílel na přípravě pořadů Zápisník zahraničních zpravodajů, Objektiv, Fakta a Ta naše povaha česká. Před nástupem do Českého rozhlasu byl zahraničním redaktorem China Radio International a TV Nova. V Českém rozhlase působil pět let jako zahraniční zpravodaj v Číně a jihovýchodní Asii.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Český rozhlas Plzeň / Facebook, David Jakš,

Štítky Český rozhlas, David Jakš, nový ředitel, Plzeň, Karlovy Vary, Jihovýchodní Asie, Rada Českého rozhlasu, Česká televize, René Zavoral, Západočeská univerzita v Plzni, Karlovarský kraj, Praha, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým ředitelem studií ČRo v Plzni a v Karlových Varech bude David Jakš  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.