Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Miroslav Krobot uvedl ve Varech premiéru své Velké premiéry

Premiéru měl ve středu ve Velkém sále karlovarského hotelu Thermal nový film Miroslava Krobota Velká premiéra. Sám režisér si v něm zahrál postavu ředitele kulturního domu, do hlavních rolí obsadil Pavla Šimčíka a Ivu Janžurovou, v dalších úlohách diváci uvidí Kláru Melíškovou, Ivu Pazderkovou, Jenovéfu Bokovou nebo Jakuba Žáčka. Komedie měla původně název Šnajdr podle jména hlavního představitele herce, který přijel do malého města připravit pro tamní kulturní dům premiéru.

"Chtěl bych poděkovat karlovarskému festivalu za to, že Velká premiéra má svoji velkou premiéru ve Velkém sále velkého festivalu," řekl před projekcí s početnou delegací producent Ondřej Zima.

"Film chápeme jako poctu tvořivosti a hravosti, životní filozofii, která chápe i neúspěch a prohru jako inspiraci," uvedl již dříve o filmu Krobot, který dnes divákům popřál dobrou zábavu. Když publikum před filmem aplaudovalo hercům v čele s Ivou Janžurovou, připomněl moderátor, že možná některé překvapí Janžurové role.

Hlavní postava filmu, pražský herec Pavel Šnajdr miluje improvizaci a stand-up a hraje tak trochu i v normálním životě. Baví ho uvádět lidi do rozpaků, testovat je a vytvářet trapné situace. Když dostává nabídku zrežírovat své vlastní představení v Olomouci, odjíždí z Prahy a nechává za sebou krachující manželství. V Olomouci jej čeká milovaná babička ztvárněná Ivou Janžurovou, která je také herečka a má v jeho představení vystupovat.

Film Velká premiéra se natáčel loni v létě převážně v Olomouci. Mezi tvůrci jsou slovenský kameraman Martin Štrba a polský střihač Jarosław Kamiński, do jehož filmografie patří takové projekty, jako je oscarový film Ida nebo na festivalu v Cannes cenou za nejlepší režii oceněná Studená válka, která před čtyřmi lety dostala Cenu Evropské filmové akademie pro nejlepší film roku.

Miroslav Krobot se jako scenárista a režisér podílel společně s Janem Prušinovským na vzniku televizního seriálu Čtvrtá hvězda. Jeho celovečerní režijní debut Díra u Hanušovic z roku 2014 vidělo v kinech více než 150.000 diváků, byl vybrán do hlavní soutěžní sekce 49. ročníku MFF Karlovy Vary a získal tři ocenění Český lev. Jeho druhý celovečerní film Kvarteto vstoupil do kin v roce 2017 a v roce 2019 byl uveden na televizních obrazovkách jeho televizní seriál Zkáza Dejvického divadla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFF KV

Štítky ČR, film, festival, Karlovy Vary, premiéra, Miroslav Krobot, Iva Janžurová, herec, Pavel Šnajdr, kulturní dům, Jenovéfa Boková, Klára Melíšková, Iva Pazderková, Pavel Šimčík, Jakub Žáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Miroslav Krobot uvedl ve Varech premiéru své Velké premiéry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.