Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Netflix i HBO GO cílí na mladé seriály o teenagerech, pro starší publikum chystají kriminálky

Seriály o mladých, krásných a bohatých už nejsou dávno jen výsadou produkce USA, dvě novinky Netflixu o zlaté mládeži pocházejí z Mexika a z Německa. Příznivci detektivek se můžou přesunout do Velké Británie, kde na ně čekají neobjasněné případy.

Drž se blízko

Megan si bude brát svého dlouholetého partnera. Jednoho dne po příchodu z baru domů najde přede dveřmi obálku, v níž je svatební oznámení. Na obálce stojí jméno Cassie. Současně se jí do života vrátí žena z její minulosti. Jenže Megan už žije zcela nový život s novým jménem, z toho předešlého unikla, jak rychle to jen šlo. Zároveň zmizí dvacetiletý Carlton Flynn. Přesně na den sedmnáct let od zmizení jiného mladíka Stewarta Greena. Vyšetřovatel vidí mezi oběma případy spojitost, jak do všeho ale zapadá nastávající nevěsta Megan?

Zdánlivě nesouvisející případy postupně zapadají jako skládačka plná překvapivých zvratů. Místnímu fotografovi ukradnou fotoaparát, protože vyfotil něco, co neměl, a sice zmizelého Carltona Flynna. Seriálový thriller Drž se blízko odtajňuje v osmi dílech démony podezřelých i obětí a už druhým týdnem je nejsledovanějším pořadem na Netflixu, a to i s českým dabingem.

Zdroj: Netflix

Seriály o mladých pro mladé

Za prvním nováčkem se podíváme do sousedního Německa, konkrétně do zimního střediska v Kitzbühelu. Sem se ke konci roku sjíždí mnichovská smetánka. Mladá číšnice se chce pomstít dívce, kterou viní ze smrti svého bratra, jenž jednu zasněženou noc sjel autem ze srázu poté, co se s ním rozešla holka. Kitz je německou variací na Superdrbnu, akorát v podobě party bohatých teenagerů z Mnichova. Jinak jsou ale stejně povrchní a dávají mladému personálu jasně najevo, kdo má tady navrch. Vše je ale zasazeno do krásného prostředí zasněžených Alp a jde ale o seriál o mladých pro mladé. Na Netflixu je všech šest dílů s českým dabingem.

Na náctileté cílí i mexická novinka Zpívající rebelové. První den školy je skupina prváků unesena tajným spolkem, posazena před hudební nástroje a mikrofony. Podivíni v maskách se snaží mezi mladou krví najít talenty. Tak začíná hudební seriál podle dvacet let starého argentinské předlohy. Opět pronikneme do světa bohatých teenagerů, budeme řešit jejich milostná vzplanutí nebo rozchody. Celé je to tak trochu telenovela, jen zahalená do hudebního hávu. První série je na Netflixu s českými titulky a v soundtracku nechybí kromě písní ve španělštině ani Dua Lipa.

Zdroj: Netflix

Nové filmy

Temná dcera je spíše festivalovým snímkem, který by si nejspíš pozornost běžného uživatele Netflixu nezajistil. Olivii Colmanovou zaujme na dovolené u moře mladá matka Dakota Johnsonová (známá z 50 odstínů šedi), která jí připomene dávná tajemství spojená s výchovou jejích dcer. Drsný příběh o matce, která se nejspíš stát matkou nikdy neměla. Film je režijním debutem herečky Maggie Gyllenhaalové a popisuje odvrácenou stranu mateřství krutě a realisticky.

Na veselejší notu hraje italská romantická komedie Čtyři k večeři. Ta vypráví příběh o čtyřech kamarádech, kteří se mezi sebou dávají všelijak dohromady. Zajímavé je však, že film jede paralelně ve dvou dějových linkách, a tak s divákem hraje hru, při které se musíte mít na pozoru, ve které realitě se právě ocitáte. Odlehčené zamyšlení o partnerských vztazích tak funguje na podobném principu jak Srdcová sedma s Gwyneth Platrowovou, jen se nebere tak vážně.

Zdroj: Netflix

Vraždy v Pembrokshire

Čeští diváci mají detektivky rádi. A těch klasických není nikdy dost. To samé si nejspíš řekli tvůrci Vražd v Pembrokshire, další britské krimisérii, která se drží rutinního scénáře, ničím nepřekvapí a hraje na jistotu. Jakkoliv by to mohlo vyznít negativně, diváci tohle mají rádi a když si chtějí pustit detektivku, tak od ní o moc víc nečekají. Jako příjemný bonus je tady známá tvář Luka Evanse (známého ze série Rychle a zběsile či Kráska a zvíře) jakožto vrchního inspektora Steva Wilkinse.

V roce 2006 se inspektor Wilkins rozhodne znovu otevřít dva odložené případy vražd z osmdesátých let. Díky pokročilým technologiím se týmu vyšetřovatelů podaří na základě DNA spojit vraždy se sérií vloupání, jejichž pachateli se blíží konec trestu odnětí svobody. Čas však běží a policie si musí pospíšit, aby shromáždila dostatek důkazů před jeho propuštěním na svobodu. Vraždy v Pembrokshire přibližují pátrání po nejznámějším sériovém vrahovi v dějinách Walesu a na HBO GO jsou dostupné s českým dabingem.

Zdroj: ITV

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Netflix, ITV

Štítky Netflix, hbo, kinematografie, seriál, film, HBO Go, detektiv, Německo, USA, Mexiko, Velká Británie, dabing, Stewart Green, Maggie Gyllenhaal, Dakota Johnsonová, Olivia Colmanová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netflix i HBO GO cílí na mladé seriály o teenagerech, pro starší publikum chystají kriminálky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.