Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Filharmonici zahráli Vivaldiho ve Vřídelní kolonádě

V prostorách Vřídelní kolonády v Karlových Varech zahráli filharmonici slavné Čtvero ročních období Antonia Vivaldiho. Koncert byl součástí projektu Variace, který připravily Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary a Česká filharmonie a který má do lázeňského a festivalového města přinést mimořádné hudební a filmové zážitky i mimo dobu filmového festivalu.

Koncert Komorního orchestru České filharmonie a Karlovarského symfonického orchestru se sólistou Jiřím Vodičkou přilákal do prostorné haly Vřídelní kolonády asi 500 lidí. Další přicházeli postupně, aby si vyslechli přelomové barokního hudebního dílo na nezvyklém místě v podání špičkových hudebníků.

Protože prostor kolonády je veřejným prostorem, návštěvníci nemuseli nijak dokládat potvrzení o očkování nebo prodělání nemoci či absolvování testu. Jen měli mít na sobě respirátory. Vzhledem ke zpřísnění ochranných opatření, která mají začít platit od pondělí, jde zřejmě o jednu z posledních možností, jak navštívit kulturní představení pro neočkované nebo pro ty, kteří covid neprodělali.

Hudebních vrcholem prvního ročníku projektu Variace bude dnešní večerní koncert v městském divadle v Karlových Varech, kde Česká filharmonie zahraje vybrané skladby Antonína Dvořáka.

Filmovou část projektu zahájila u v pátek večer exkluzivní předpremiéra filmu Paola Sorrentina Boží ruka, kterou pořadatelé uváděli hned ve dvou sálech, v městském divadle a v kině Čas. Třetí promítání bude v kině Čas ještě dnes večer. Druhou exkluzivitou, kterou pořadatelé Variance přivezli do Karlových Varů, bude dnešní předpremiéra letošní štědrovečerní pohádky České televize Jak si nevzít princeznu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lubor Ferenc

Štítky ČR, hudba, film, festival, Karlovy Vary, Antonio Vivaldi, Česká filharmonie, projekt, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Jiří Vodička, filmový festival, Karlovarský symfonický orchestr, Antonín Dvořák, Česká televize, Jak si nevzít princeznu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filharmonici zahráli Vivaldiho ve Vřídelní kolonádě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.