Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Oblíbená akce Hurá prázdniny odstartuje kulturní léto v Sokolově

První velkou kulturní akcí po koronavirové pandemii bude tradiční zábavné odpoledne nazvané Hurá prázdniny. To je v Sokolově velmi oblíbené a očekává se velký zájem obyvatel. Vzhledem k stále trvajícím hygienickým opařením a omezením se ale akce neuskuteční v areálu Bohemia, ale na koupališti Michal.

„Na Bohemce nedokážeme omezit počet lidí. Venkovních akcí se nyní může účastnit tisíc lidí, proto jsme se rozhodli přesunout program na koupaliště Michal, kde jasně víme, kolik lidí pustíme do areálu,“ vysvětluje místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček (Volba pro Sokolov).

Akce Hurá prázdniny bude první větší akcí, kterou v hornickém městě uspořádají po koronavirové pandemii. V odpoledním programu 26. června vystoupí kapela Perutě, Bára Poláková a kapela Krucipüsk.

„Program je koncipován tak, aby si v něm každý něco našel. Na akci budeme vybírat vstupné a to ve výši sto korun za dospělého a padesát korun za dítě. Ve stejný den dopoledne uspořádáme i oblíbený Barevný běh ulicemi města,“ doplnil místostarosta.

Vedení Sokolova nyní zvažuje organizaci populárního čtvrt maratonu, jehož konání podmiňuje možností hromadného startu. Pokud nebude možné odstartovat hromadně, akce se neuskuteční. A neuskuteční se ani oblíbený festival ohňostrojů, který se rovněž konal v areálu Bohemie.

„Co se týká dalších akcí, tak máme připraveny dva hudební večery v areálu sokolovského zámku, v provozu bude letní kino a na koupališti Michal plánujeme dvě oldies party a další koncert. Předpokládáme, že vrcholem letní sezony bude Hornická pouť a to v sobotu 11. září. Tu bychom už chtěli pořádat v normálním režimu, tedy bez omezení počtu návštěvníků, po celém městě a bez vstupného,“ dodal Ladislav Sedláček s tím, že hlavní hvězdou Dne horníků má být David Koller, kapela Tataboys, Verona a Jakub Děkan.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto budejcka drbna

Štítky kultura, koncerty, Hurá prázdniny, Sokolov, koupaliště Michal, Den horníků, hudební skupina, koupaliště, Barbora Poláková, kulturní akce, léto, Krucipüsk, David Koller, Jakub Děkan, pandemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbená akce Hurá prázdniny odstartuje kulturní léto v Sokolově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.