Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Letiště opět obsadí milovníci filmů, autokino se otevře i letos

Prozatím tři filmové večery má nabídnout improvizované autokino na mezinárodním letišti Karlovy Vary. To si milovníci filmů poprvé vyzkoušeli v loňském roce, kdy začala pandemie koronaviru a protože měl tento projekt úspěch, počítají s ním pořadatelé i letos.

„Promítání je letos naplánováno na konec května.  Konkrétně od středy 26. května do soboty 29. května,“ říká Jan Kopál mluvčí karlovarského magistrátu.

Provoz autokina budou opět zajišťovat pracovníci KV Arény, na jejímž facebookovém profilu proběhne i hlasování o výběr promítaného filmu.

„Chceme dát vybrat i rodinám s dětmi, zda mají zájem například o nějaký animovaný snímek. Věřím, že se nám s ohledem na aktuální vývoj epidemie koronaviru, která se v posledních dnech lepší, povede akci uspořádat. Bohužel letos neproběhne ani tradiční zahájení lázeňské sezony a tak jsem ráda, že mohu všechny pozvat na letošní filmové večery a dopřát všem zábavu atraktivní a bezpečnou zároveň,“ upřesnila primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

V loňském roce se na letišti promítalo také v květnu a návštěvníci mohli vidět muzikál Pomáda nebo legendárního Foresta Gumpa. Jaké filmy budou v nabídce letos, se zájemci dozví začátkem května.

 „Po týdnech sledování vývoje aktuální pandemie koronaviru jsme se rozhodli letošní autokino naplánovat na druhou polovinu května, jelikož byla velmi dobrá spolupráce s vedením a zaměstnanci karlovarského letiště, povedlo se nám domluvit promítání i na letošní rok. Věřím, že s výběrem filmů budou všichni nejen Varáci spokojeni,“ doplnil jednatel KV Arény Roman Rokůsek.

Vedení Karlových Varů ani KV Arény zatím nepředpokládá, že by se koronavirová situace zlepšila natolik, že by byla otevřena klasická kina. „Pokud by se tak ale stalo, určitě bychom celý záměr autokina ještě jednou zvážili,“ dodal Jan Kopál.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky autokino, Karlovy Vary, KV Arena, výběr filmů, facebook, film, pandemie covidu-19, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Pomáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letiště opět obsadí milovníci filmů, autokino se otevře i letos  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.