Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Karlovarští symfonici začali nahrávat hudební pohádky

Koncertní sály zůstávají již dlouhou dobu zavřené a členům Karlovarského symfonického orchestru velmi chybí publikum. A chybí nejen publikum dospělé, ale i dětské, pro které symfonici pravidelně pořádají výchovné koncerty. Ty v minulých letech navštěvovalo až pět tisíc žáků mateřských, základních i středních škol z celého Karlovarského kraje.

„Situace je pro nás opravdu složitá, ale nevzdáváme se. Produkční tým orchestru našel cestu, jak dětem přiblížit hudební svět jinou formou. Vzniká cyklus pohádek, který seznámí děti s různými nástroji symfonického orchestru. V pohádce O Vandru se děti společně s basou a trubkou vydají do světa na zkušenou. V pohádce O Jednom svazku zjistí, že než fagot zazpívá svým krásným hlasem, musí se složit. Jeden těžký den prožijí děti s malým Houslíkem v pohádce O Zatraceném smyčci. Flétny se představí v pohádce O Vrbovém proutku. A ta O Sedmi strunách vypráví o vzniku jednoho z největších nástrojů symfonického orchestru,“ vysvětluje Marcela Kohušová, pracovnice marketinkového oddělení Karlovarského symfonického orchestru.  

Pohádkami provází osvědčený vypravěč a herec Viktor Braunreiter. "Nebudu v tom ale sám. Na pomoc jsem si pozval svoji zbrusu novou kolegyni, slečnu Symfonožku," říká oblíbený herec.

Celý tvůrčí tým, autorka Pavla Šemberová, kameraman a zvukař Radim Řezníček, vypravěči a samozřejmě i hráči orchestru, se snaží, aby přes velmi nízký rozpočet měla každá pohádka svou jedinečnou vizuální podobu.

„Požívají se třeba jednoduché animace, loutkohra a v některých pohádkách diváci jistě ocení i herecký talent hráčů orchestru. Každá pohádka má na závěr malý kvíz, a tak mohou děti i dospělí) vyzkoušet, jak byly při sledování příběhů pozorné,“ pokračuje pracovnice marketinku KSO a dodává, že první dvě pohádky byly poslány do světa před Vánoci a už jen čekají na malé i velké diváky. Podle prvních ohlasů od učitelů základních i základních uměleckých škol se zdá, že pohádky KSO jsou skvělý nápad.

„Proto doufáme, že naše pohádky děti nejen poučí, ale také trochu přispějí ke zlepšení nálady. Ke zhlédnutí jsou buď na facebooku Karlovarského symfonického orchestru, nebo na kanálu YouTube,“ dodala Marcela Kohušová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KSO

Štítky koncert, KSO, děti, Karlovy Vary, pohádky, pohádka, orchestr, Karlovarský kraj, Facebook, YouTube, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští symfonici začali nahrávat hudební pohádky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.