Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obnova chebského hradu pokračovala i v letošním roce, skončila její druhá etapa

Stavební práce na záchraně hradu byly rozděleny do tří etap. První z nich začala už v roce 2018 a trvala do loňského roku. Druhá skončila letos a vyšla na čtyři miliony korun.

„Stavební práce druhé etapy obnovy hradu se týkaly nového zastřešení. Nové střechy se dočkala jihozápadní kasemata, kde dosud bylo pouze provizorní zakrytí z asfaltových pasů. V průběhu letošního roku došlo k úpravě nosné konstrukce zastřešení a výměně krytiny za takzvané prejzy, což je druh pálené střešní krytiny. Dále byly provedeny potřebné dozdívky lícového zdiva,“ uvedla mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

První etapa obnovy chebského hradu probíhala od června roku 2018 do října loňského roku. Úpravy stály více než 22 milionů korun a došlo ke kompletní opravě dvou úseků hradebního opevnění a to na západní straně hradu a v úseku od vstupní brány po hradní palác.

„V závěrečné třetí etapě se počítá se zastřešením jihovýchodních kasemat a jihovýchodního bastionu, kde budou následně vybudovány nové expoziční prostory,“ dodala mluvčí Chebu s tím, že radnici se na obnovu chebského hradu podařilo získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši přes 24 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hrad Cheb

Štítky hrad Cheb, IROP, obnova, dotace, kasemata, hrad, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obnova chebského hradu pokračovala i v letošním roce, skončila její druhá etapa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.