Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zpěvačka Lenka Dusilová bude dnes v noci natáčet klip v Mariánských Lázních

Filmový štáb vedený režisérem Viktorem Taušem stráví se zpěvačkou dnešní noc v budově Miramonte. Ta byla postavena v roce 1905 a nejprve sloužila jako hotel. V roce 1963 tam byla otevřena dětská lázeňská léčebna. Od roku 2006 je historický památkově chráněný objekt uzavřen.

„Budovu znám jen z fotografií. Lokaci pro natáčení nalezl režisér videoklipu Viktor Tauš. Je to velice schopný a nadaný autor a režisér, který se rád pohybuje a tvoří na hraně a zdá se, že hraniční situace jsou pro něj neustálá výzva. Pro mě natáčení s Viktorem bude první zkušenost, ale mám v něj velkou důvěru díky jeho práci, historii a způsobu uvažování. Viktora mi doporučil právě hudební producent mého nového alba nazvaného Řeka,“ říká zpěvačka Lenka Dusilová.

Ta bude v objektu Miramonte natáčet klip k písni Vlákna a podle zpěvačky metaforicky pojednává o zátěžích minulosti regresním způsobem a skrze vlákna v hlubinách řeky či řečiště krve vrací do minulosti k záblesku nějaké silné traumatizující události, která může podvědomě ovlivňovat současnost.

„Je to jedna z temnějších a nejtvrdších skladeb alba Řeka. Na vizuální ztvárnění Vláken jsem zvědavě natěšená, natáčení bude fyzicky celkem náročné. Klip by měl být prezentován již koncem listopadu. Záleží na pandemické situaci,“ pokračuje dále zpěvačka.

Samotné Mariánské Lázně zná ale zpěvačka velmi málo a to i přesto, že v nich už párkrát koncertovala. K prohlídce nebude mít příliš času ani nyní v době pandemie a zákazu nočního vycházení. Ostatně právě druhá vlna pandemie není pro zpěvačku příliš šťastným obdobím.

„Není to jednoduché. Během první vlny jsem měla spousty prostoru pracovat na albu a též jsme se musela věnovat víc rodině a jejímu fungování neb máme ve střídavé péči menší děťátka. Na jednu stranu to bylo prospěšné, ale hudba je nedílná součást mé osobnosti a nemohu-li se realizovat, ztrácím smysl života. Nicméně, práce na albu mě naplňovala velice i přesto, že mi neustále narůstají dluhy. Náklady na natočení desky a podruhé zrušená koncertní vystoupení mi dávají celkem zabrat. Ale zvládnu to, věřím. Nejsem naštěstí sama. Mám se o koho opřít,“ dodala Lenka Dusilová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Bönisch

Štítky Lenka Dusilová, nové album, Mariánské Lázně, Miramonte, Viktor Tauš, režisér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpěvačka Lenka Dusilová bude dnes v noci natáčet klip v Mariánských Lázních  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.