Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Novosvětská v podání karlovarských symfoniků tentokrát zazní na Tržní kolonádě

Karlovarský symfonický orchestr nezamíří po prázdninách na sídliště, ale představí se v lázeňském centru krajského města. Tady se v neděli uskuteční bohatý hudební program nazvaný „Končíme a začínáme“. Jedná se totiž o letošní závěrečný koncert kolonádní sezony a zároveň úvodní vystoupení Dvořákova Karlovarského podzimu.

„V neděli od 14 hodin se představí komorní soubory hráčů Karlovarského symfonického orchestru a bude se jednat o přehlídku těles, která v létě koncertovala na Tržní kolonádě zdarma a přihlásila se tak k výzvě Hraju za Vary, kterou KSO přispěl k oživení lázeňského centra,“ vysvětluje mluvčí orchestru Barbora Šmudlová.

Komorních koncertů se uskutečnilo celkem 28 a bez nároku na honorář vystoupili jak hráči KSO, tak hostující umělci a soubory. Na Tržní kolonádě v létě hrály soubory, které koncertují pravidelně, ale také ty, které se daly dohromady speciálně pro tuto příležitost. K výzvě se připojily i jazzové soubory z Karlových Varů. „Všem souborům patří obrovský dík a doufáme, že pro ně byla satisfakcí krásná návštěva všech koncertů, která se nezmenšovala ani ve dnech úmorného vedra nebo bouřek,“ pokračuje mluvčí orchestru.

Samotný KSO odehrál na kolonádě od června celkem 44 koncertů, jak standardních kolonádních, tak mimořádných projektů. Asi největší úspěch mělo Čtvero ročních období v nasvícené kolonádě a koncert se slavnými filmovými a klasickými melodiemi s šéfdirigentem Janem Kučerou, na nich se počet přihlížejících blížil dokonce tisícovce.

„Orchestr navíc zahrál desetkrát na karlovarských sídlištích, kde byla na programu vždy Dvořákova Novosvětská symfonie. Tato skladba zazní i v neděli k uvedení Dvořákova karlovarského podzimu a taktovky se opět chopí šéfdirigent Jan Kučera,“ dodala Barbora Šmudlová.

Celým hudebním odpolednem provází divadelní herec Viktor Braunreiter, který v rámci výzvy Hraju za Vary účinkuje také bez nároku na honorář.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KSO

Štítky koncert, Tržní kolonáda, Hraju za Vary, Karlovy Vary, KSO, orchestr, Karlovarský symfonický orchestr, Jan Kučera, sídliště, Symfonie č. 9

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novosvětská v podání karlovarských symfoniků tentokrát zazní na Tržní kolonádě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.