Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Aneta Langerová, festival vína na kolonádě i retro hračky

Víkend je tu a s ním opět celá řada akcí, které stojí za návštěvu. Milovníky hudby jistě potěší koncert zpěvačky Anety Langerové nebo místního swingového uskupení M.K. Collective. Úplně poprvé přivítá lázeňské město také festival vína. A je to ještě mnohem víc!

Víno poteče proudem

V rámci Karlovarského kulturního léta zavítá v sobotu 22 srpna do Smetanových sadů hned 18 malých a středních vinařství z Čech a Moravy. Kromě kvalitního vína bude na návštěvníky čekat také celá škála dobrot a doprovodný kulturní program. Vstupné na akci je zdarma. Víno se bude nalévat výhradně do skla. Degustační sklenice budou k zakoupení za cenu 100 Kč.

Koncerty

Fanoušci Karlovarského symfonického orchestru nepřijdou své oblíbené kolonádní koncerty. Na Tržní kolonádě se od 17 hodin rozezní filmové melodie. Neděle od 15 hodin bude patřit komorní hudbě v podání Duo Arpeggio.

V sobotu od 20 hodin si budou moci zájemci užít koncert vítězky první řady Superstar a držitelky ceny Anděl Anety Langerové. Ta vystoupí na náplavce u hotel Thermal. O dvě hodiny později jí bude následovat DJ AKA. Vstup na koncert je 100 korun a lístky jsou stále v prodeji.

Volnočasový areál Rolava obsadí v neděli od 17 hodin místní uskupení M.K. Collective. Kapela vznikla před deseti lety v Karlových Varech na popud saxofonisty Milana Krajíce a jeho syna bubeníka Milana Krajíce juniora. Repertoár tvoří především vlastní skladby. Lístky na koncert jsou stále v prodeji.

Velmi netradiční prohlídka

Sobotní podvečer patří netradičním prohlídkám na zámku Kynžvart. Prohlídka vrátí návštěvníky do roku 1890, kdy průvodce nahradí kostýmovaní herci. Během divadelního představení mají možnost potkat nejen služebnictvo, hraběnku Antonii Pascalinu, bývalého rakouského diplomata Richarda Metternicha, ale také spoustu dalších historických osobností. Celý příběh se točí kolem hraběcí závěti. Na konci prohlídky čeká na diváky překvapivá pointa, při níž se všichni diváci dozví, zda se skutečně jednalo o historické postavy, či nikoliv. Přesné časy prohlídek mohou zájemci najít na webových stránkách zamek-kynzvart.eu.

Retro výstava

Až do konce srpna mohou velcí vyrazit zavzpomínat na hračky svého dětství, a i svým ratolestem ukázat s čím si oni tenkrát hráli. Výstava nabízí přes 100 různých artiklů od výrobce Kovozávody Semily od stavebnic přes plastové a magnetické mozaiky a hračky až po sběratelské kousky, ale domácí a kuchyňské potřeby, mincíře, váhy a další. Součástí výstavy je dětská herna. Stačí jen dorazit do Stará radnice v Ostrově.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto wineofczechrepublic.cz

Štítky tipy, akce, Karlovy Vary, kultura, koncert, výstava, víno, Aneta Langerová, hračka, festival, lázně, Česko, Karlovarský symfonický orchestr, retro, Morava, Česko Slovenská SuperStar, Ceny Anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Aneta Langerová, festival vína na kolonádě i retro hračky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.