Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Metalový nářez, Peace Run nebo dožínky

Opět jsme se dočkali víkendu a i tentokrát to bude pěkně nabité. Pokud patříte mezi milovníky drsnější muziky, určitě si nenechte ujít nový putovní festival Monter Meeting. V rámci kulturního léta zahraje v neděli také osvědčená Mňága a Žďorp. Je toho ale mnohem víc.

Koncerty

Už v sobotu zavítá do loketského amfiteátru nový putovní festival Monster Meeting, který až do září cestuje po celé republice.

„Fanoušci rockové muziky si rozhodně přijdou na své, protože headlinery jsou kapely Dymytry a Traktor! Ty se těší stále rostoucí popularitě a doslova bourají sály po celé ČR. Navíc festival Monster Meeting není jen o klasickém koncertu. Jde především o exkluzivní setkání fanoušků a interpretů, unikátní zážitky, netradiční aktivity, speciální show se špičkovou technikou a efekty, vzájemná hostování a společná vystoupení,“ slibuje pořadatel.

Vstupenky jsou ještě stále v prodeji ZDE. Amfiteátr v Lokti se lidem otevře už v 16 hodin. Jako speciální host vystoupí český revival Rammstein Tribute Show.

O den později, tedy v neděli od 17 hodin mohou fanoušci kapely Mňága a Žďorp dorazit do volnočasového areálu Rolava. Lístků je stále dost, k dostání jsou na webových stránkách vstupenky.karlovyvary.cz.


Peace Run

Nejdelší štafetový běh s hořící pochodní přes více než 140 zemí světa. To je Peace Run, Mírový běh vznikl už v roce 1987. Nyní dorazí i do Karlovarského kraje, takže si v sobotu můžete odběhnout část trasy v Chebu, kam  ve 13:30 do areálu Krajinka dorazí běžci s pochodní. Následovat bude ceremonie a o hodinu později už se poběží dál po vytyčené trase Hradiště - Jindřichov - Tršnice - Doubí - Třebeň - Nový Drahov - Soos - Františkovy Lázně. Každý účastník si může podle své formy a zdatnosti zvolit, kde se od mírového běhu odpojí.

Peace Run založil atlet, filozof a umělec Sri Chinmoy, který službě ideálům světového míru a harmonie věnoval celý svůj život. Svou životní filozofií, dílem a neúnavným úsilím inspiroval lidi nejrůznějších národů a kultur, za což obdržel mnohá mezinárodní ocenění.

Dožínky v Jáchymově

Kdo běhu neholduje, může v sobotu vyrazit do Jáchymova na dožínky. Nudu tu nečekejte, v lázeňském parku bude připraven jarmark, muzika i mnoho zábavy pro děti a dospělé. Chybět nebude ani tradiční soutěž o nejlepší koláč nebo tombola. Slavnosti začínají už v 11 hodin.

Ohodnoť článek

Foto Josef Benik

Štítky kultura, tip, koncert, Dymytry, Traktor, Mňága a Žďorp, festival, Česko, Šrí Činmoj, hudební skupina, Jáchymov, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Metalový nářez, Peace Run nebo dožínky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.