Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Filmová přehlídka TADY VARY přilákala do kin přes 36 tisíc diváků

Letošní ročník byl tak trochu jiný, kvůli koronaviru museli pořadatelé klasické pojetí festivalu posunou o celý rok. O snímky fanoušci filmu nepřišli, festival naopak zavítal do kin po celé republice, ta navštívilo celkem 36 645 diváků.

Klasický festival nahradila filmová přehlídka TADY VARY. Tu tvořilo celkem 16 snímků se kterými se i původně počítalo pro velký festival. Celkem se do projektu zapojilo 96 kin po celé zemi. 

„Rád bych poděkoval všem kinařům, kteří se k naší přehlídce připojili za skvělou spolupráci.  Objeli jsme s festivalovým týmem několik desítek míst po celé republice a setkali se příznivými ohlasy jak kinařů, tak publika. Děkuji všem divákům, kteří na filmy přehlídky TADY VARY přišli, a doufám, že se příští rok společně potkáme v Karlových Varech,“ uvedl prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Největšího diváckého úspěchu se jednoznačně dočkal hudební dokument Meky, věnovaný Miroslavu Žbirkovi. Tento snímek, stejně jako zahajovací film „Než skončí léto“ by měl být nadále v kinech k vidění. Až do konce měsíce bude také stále možnost navštívit i film Proxima s herečkou Evou Green v roli astronautky.

Filmy i rozhovory s tvůrci

Přehlídka TADY VARY nabídla vedle filmových projekcí také živě streamované rozhovory s tvůrci a besedy s filmaři. Ty se současně promítali do všech kin zapojených do tohoto projektu.

54 ½ ročník Mezinárodního filmového festivalu je u konce. Ten další (a snad už klasický) se odehraje od 2. do 10. července 2021.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Film Servis Festival Karlovy Vary

Štítky kino, filmový festival, KVIFF, Karlovy Vary, Tady Vary, Bartoška, festival, Omroepvereniging VARA, film, Miroslav Žbirka, Jiří Bartoška, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Eva Greenová, Proxima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmová přehlídka TADY VARY přilákala do kin přes 36 tisíc diváků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.