Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Původně zrušený Den horníků se v Sokolově slavit bude

Ačkoliv radní Sokolova oznámili, že se oslavy Dne horníků letos konat nebudou, nyní je vše jinak. Zlepšení koronavirové situace, další rozvolnění ministerstva zdravotnictví a hygieniků a v neposlední řadě určitý tlak veřejnosti, přiměl vedení města rozhodnutí přehodnotit.

„Nejdříve se zdálo, že o Dni horníků vůbec nemůže uvažovat. Jenže situace související s koronavirem se stále vyvíjela a my jsme se snažili na tento stav reagovat a do poslední chvíle si nechat takříkajíc otevřená zadní vrátka. A teď už tedy vzhledem k vývoji padlo definitivní rozhodnutí, že do toho jdeme. Snažíme se tak vyhovět i přání mnoha obyvatel Sokolova, kteří po zachování Dne horníků volali,“ uvedl místostarosta Jan Picka.

Den horníků se uskuteční 5. září a bude o něco chudší, než bývají tradiční ročníky. Tím, co bude lidem asi nejvíce chybět, je absence tradičního hornického průvodu.

„Ten se letos konat nebude. Na druhou stranu je ale zajištěn opravdu pestrý program doplněný o populární Barevný běh,“ doplnil Vladimír Meluzín, mluvčí sokolovské radnice.

Na náměstí Budovatelů se bude konat celodenní program, kde se vystřídají hudebníci i tanečníci všech žánrů. Vedle místních souborů se návštěvníci mohou těšit na Lauru a její Tygry nebo kapelu The Backwords. „Ta zahraje známé hity legendárních Beatles a připomene letošní 60. výročí vzniku legendární kapely, 50. výročí od jejího rozpadu a 40. výročí úmrtí Johna Lennona,“ doplnil mluvčí s tím, že na programu je i koncert legendární kapely Turbo nebo v současnosti jedné z nejpopulárnějších partičky vystupující pod názvem Jelen.

Rušno bude také v Zámeckém parku, který ožije historickou hudbou, kejklíři, tanečnicemi a šermem.  „Všemu bude předcházet již zmiňovaný Barevný běh. Těšíme se na stovky běžců napříč všemi věkovými kategoriemi v záplavě práškových barev. Společně tak rozsvítí naše město, a to už v dopoledních hodinách,“ dodal Vladimír Meluzín.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sokolov.cz

Štítky Den horníků, Sokolov, tradice, oslavy, koncerty, Barevný běh, hudební skupina, Jan Picka, John Lennon, The Beatles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Původně zrušený Den horníků se v Sokolově slavit bude  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.