Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovy Vary nabídnou hodně muziky a kultury za málo peněz

Nadcházející léto bude v Karlových Varech ve znamení koncertů, divadla, filmu a zajímavých workshopů, navíc za symbolické vstupné 100 korun nebo úplně zdarma. Obyvatelé města i jeho návštěvníci mohou za kulturou vyrazit do lázeňského centra, místních parků a kolonád, na koupaliště, letiště i do lesů. Připravený program je součástí kampaně „Město zážitků“.

„Úvodní akcí bude 27. června Den s lázeňskými lesy v areálu sv. Linhart, od 1. července do konce srpna bude připraven zajímavý program na každý den. Hlavní koncertní podia budou situována do prostoru „náplavky“ u hotelu Thermal a na ostrov ve volnočasovém areálu Rolava,“ sdělila v tiskové zprávě mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Během dvou letních měsíců vystoupí hvězdní interpreti, jako jsou Aneta Langerová, Mirai, Lenny, Lenka Filipová, František Nedvěd, Mňága a Žďorp a další. U Thermalu budou každou středu bavit Stand up komici, nedělní odpoledne zde bude patřit divadlu pro děti. Odpočinkovou zónou se stanou Dvořákovy sady, kde se budou odehrávat zajímavé workshopy s ukázkami a nácvikem jógy, parkuru, malování nebo tance mimo jiné pod vedením hvězdy Star Dance Jana Ondera. Hudbou, zejména v podání hudebníků Karlovarského symfonického orchestru, ožije každý den Tržní kolonáda.

„Po velkém úspěchu v květnu se v červenci opět vrátí autokino do ojedinělého a atraktivního prostředí mezinárodního letiště. Promítat se bude také ve volnočasovém areálu Rolava, kde budou mimo jiné k vidění letošní filmové novinky Bobule 3 nebo Mizerové navždy,“ pokračuje mluvčí magistrátu.

Program doplní také oblíbené netradiční prohlídky města Pouličního divadla Viktora Braunreitera. Dopravní podnik Karlovy Vary vypraví novou vyhlídkovou linku, která zaveze návštěvníky i do turisticky atraktivních lokalit jako je Goethova vyhlídka nebo sv. Linhart.

Na páteční a sobotní koncerty u Thermalu a nedělní na Rolavě bude vstupné za symbolických 100 korun, vstupenka do autokina bude za 100 korun na vozidlo. Promítání filmů na Rolavě, koncerty KSO a regionálních interpretů, vystoupení Stand up komiků a přednášky a workshopy v Dvořákových sadech budou pro návštěvníky zcela zdarma. Do projektu se zapojilo i Návštěvnické centrum Becherovky, které na celé prázdniny zavádí nedělní vstupné za 100 korun na osobu.  Vstupné za stovku stanovil i hotel Thermal na projekce festivalové přehlídky TADY VARY.

„Celkem nás tento program bude stát zhruba šest milionů korun. Myslíme si, že jsou to dobře vynaložené peníze. Věříme, že bude v Karlových Varech opravdu živo a že si každý vybere,“ dodala primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová s tím, že projekt Karlovy Vary město zážitků má přilákat do Karlových Varů turisty zejména z České republiky.

Dalším krokem k nastartování cestovního ruchu je projekt Vary voucher, kterých je již prodáno více jak 1300 kusů a polovina už byla spojena i s ubytovacím termínem. „O vouchery zájem je a lidé do Karlových Varů přijedou. A to je dobře,“ dodala primátorka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mirai

Štítky Karlovy Vary město zážitků, lázně, koncerty, kultura, Karlovy Vary, divadlo, koncert, Hotel Thermal, Rolava, peníze, projekt, Aneta Langerová, Lenka Filipová, František Nedvěd, Mirai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary nabídnou hodně muziky a kultury za málo peněz  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.