Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Rozsáhlé opravy Hlavní ulice v Mariánských Lázních vstupují do další etapy

V Mariánských Lázních začala další z etap rozsáhlé opravy Hlavní ulice v centru města. Ta bude do 8. listopadu uzavřena ke křižovatce s ulicí Boženy Němcové. Následovat bude do poloviny prosince uzavírka po křižovatku s ulicí Ruskou. Podle starosty Martina Hurajčíka (ANO) oprava páteřní mariánskolázeňské ulice už větší opravy nutně potřebovala, i za cenu dlouhodobějšího omezení provozu. Poslední etapa oprav bude dokončena na jaře příštího roku.

"Jedná se o kompletní rekonstrukci všech vrstev vozovky až do hloubky zhruba 1,2 metru. Hlavní ulice totiž byla v nevyhovujícím, téměř havarijním stavu, proto město přistoupilo k rozsáhlým opravám tak, aby byla Hlavní ulice zase na dlouhá léta v pořádku," komentoval starosta Martin Hurajčík rozsáhlost oprav. Vyjdou přibližně na 20 milionů korun.

Při opravách první části Hlavní ulice nenastanou viditelné změny, přestože na rekonstrukci pracují podle starosty i všichni takzvaní síťaři, obnoveno bude vedení tepla, vody i plynu. Příští rok bude pokračovat další etapa, na kterou město právě dokončuje projektovou dokumentaci, ze které vzejde i přesná cena prací. "Ty se budou týkat části od knihovny k poště, kde bude ta změna viditelná více. Dojde k vybudování zálivových parkovacích míst, která tam zatím chyběla, i na chodnících přibydou prvky, například pítka. Dojde k jeho zúžení, přibude zeleň a vzniknou parkovací místa pro invalidy," dokončil Hurajčík.

Jelikož ve městě funguje trolejbusová doprava, budou zastávky pro dvacetitunové trolejbusy betonové, aby se vrstvy komunikace nadále nepropadaly. Vedení města zvažuje beton barevný, aby byl zachován estetický ráz lázeňského města.

Průjezd centrem města je zatím po celou dobu rekonstrukce zachován plynulý. V Anglické ulici, kudy je vedena objízdná trasa a doprava je řízena semafory, je snížená rychlost na 30 kilometrů v hodině a ulice byla zobousměrněna. Průjezd městem je podle ředitele strážníků Ladislava Martínka plynulý, nikde nevznikají větší problémy, pouze v exponovaných časech je tam několik minut zdržení.

Práce na první etapě by měly být dokončeny ještě letos, firma má termín dokončení v polovině prosince. Pokud by se práce přenášely do příštího roku, bude to tak, aby se nemusela omezovat doprava. Do zahájení lázeňské sezony v květnu chce mít město hotovo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Město Mariánské Lázně

Štítky ČR, stavby, správa, silnice, Mariánské Lázně, Hlavní ulice, oprava hlavní ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozsáhlé opravy Hlavní ulice v Mariánských Lázních vstupují do další etapy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.