Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

V září na silnicích v Karlovarském kraji zemřel jeden člověk, loni nikdo

V září zemřel při dopravních nehodách na silnicích v Karlovarském kraji jeden člověk, vloni v tomto období neměly nehody žádnou oběť. Od začátku roku si havárie v kraji vyžádaly 13 životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Jeden lidský život si vyžádala nehoda osobního automobilu nedaleko Nového Kostela na Chebsku 28. září. Vůz řízený devětašedesátiletým mužem z dosud nezjištěných příčin vyjel ze silnice a narazil u ní do betonového mostku. Řidič cestoval v autě sám. „Po nehodě zůstal ve vozidle zraněný řidič. Na místo byly povolány tři jednotky hasičů, před jejich příjezdem se podařilo muže dostat ven z vozidla. Hasiči pomáhali při oživovacích pokusech, zároveň na žádost lékaře ze záchranné služby připravili místo pro přistání vrtulníku. Ten byl ještě před příletem odvolán," informoval mluvčí hasičů Martin Kasal.

Celkem se během září stalo 175 nehod, což je o osm více než loni. Při nehodách bylo pět lidí těžce zraněno, 59 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 12,7 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo ve středu 4. září, celkem 12.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky smrtelná nehoda, tragická nehoda, statistika smrtelných nehod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V září na silnicích v Karlovarském kraji zemřel jeden člověk, loni nikdo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.