Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

V Karlových Varech havaroval autobus, sjel ze silnice. Na místě jsou zranění

, aktualizováno před 3 hodinami

V Karlových Varech sjel ve čtvrtek ráno autobus městské hromadné dopravy po střetu s osobním autem do železničního kolejiště. Řidič autobusu, 15 cestujících a řidič osobního auta byli ošetřeni s lehkými zraněními. Kvůli vyššímu počtu zraněných vyhlásili záchranáři traumaplán prvního stupně. Muž, který řídil osobní auto, nadýchal podle informací policie 0,83 promile alkoholu. Provoz v centru města byl obnoven kolem 15:30. Hasiči a Správa železnic odstranili uvízlý autobus v kolejišti. Oprava trati potrvá zřejmě do soboty. Vyplývá to z informací policie, hasičů, záchranné služby, nemocnice a Správy železnic.

Podle prvních informací sjel po 6:30 autobus městské hromadné dopravy ze zhruba dvoumetrové zídky do železničního kolejiště na křižovatce Západní a Varšavské ulice po střetu s osobním automobilem. Autobus prorazil zábradlí a skončil přední částí v kolejišti. Kolej je posunuta přibližně o půl metru až jeden metr. Na vyproštění autobusu pracovaly dva jeřáby. Autobus se podařilo hasičům nejprve staticky zajistit, aby se nehýbal a pak probíhalo jeho vyproštění z kolejiště.

Správa železnic po první prohlídce odhaduje, že oprava potrvá do soboty. "Trať je poškozena v délce zhruba 15 metrů. Po vyproštění autobusu z kolejiště, které bude trvat přibližně tři hodiny, bude potřeba sundat poškozený kolejový rošt a obnovit štěrkové podloží. Tyto práce potrvají podle situace a dostupnosti techniky do soboty," uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Provoz v centru města byl obnoven kolem 15:30. Hasiči a Správa železnic odstranili uvízlý autobus v kolejišti. Oprava trati podle aktuálních informací skutečně potrvá až do soboty. České dráhy zatím nahradily traťové spoje náhradními autobusy.

Záchranná služba ošetřila na místě sedm osob, jednalo se o převážně lehká zranění. Všech 17 účastníků bylo následně rozvezeno do zdravotnických zařízení v Karlovarském kraji i za pomoci dopravního automobilu hasičského záchranného sboru. „Hospitalizaci, ale zřejmě jen na krátkou dobu, si vyžádalo jedno zranění," upřesnila mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéta Singerová.

„Jedenadvacetiletý řidič osobního automobilu, na křižovatce ulic Horova a Západní, zřejmě nerespektoval červenou na semaforu, vjel do křižovatky, kde narazil do projíždějícího autobusu. Autobus byl po nárazu odražen na chodník, kde prorazil zábradlí a sjel do kolejiště,“ popsal nehodu mluvčí policie Jan Bílek. Policisté u řidiče osobního vozidla provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,83 promile. U řidiče autobusu vyšla dechová zkouška s negativním výsledkem. Policie podezírá jednadvacetiletého řidiče osobního auta, který zřejmě způsobil ranní nehodu autobusu v Karlových Varech, z obecného ohrožení z nedbalosti. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Twitter.com/Datel_informuje, se souhlasem Zdravotnické záchranné služby a HZS KVK

Štítky ČR, nehoda, železnice, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech havaroval autobus, sjel ze silnice. Na místě jsou zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.