Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Serpentiny v Bečově na Karlovarsku nebudou hotové ani v září, ŘSD jedná o termínu

Rekonstrukce serpentin nad Bečovem nad Teplou na Karlovarsku nebude zřejmě hotová ani do konce září. Státní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jedná o novém termínu s dodavateli. Původně měly přitom práce na nebezpečném úseku silnice I/20 z Karlových Varů do Plzně skončit už v srpnu, přičemž při zahájení stavby se hovořilo o otevření pro dopravu dokonce už v červenci. Podle ředitele karlovarské pobočky ŘSD Lukáše Hnízdila by nově předložený říjnový termín s ohledem na postup prací mohl být s opatrností reálný.

„Víme už, že to zhotovitel do konce září nestihne. V současné době máme předložený harmonogram na někdy kolem 26. října. A s ohledem na tu rozpracovanost a na to, jak to tam v tuto chvíli vypadá, tak si myslím, že plus minus kolem 26. října by mohla být stavba dokončena," uvedl Lukáš Hnízdil.

V současné době zhotovitel, kterým je sdružení Berger Bohemia a Eurovia, podává požadavky na prodloužení lhůty stavby s tím, že v jejím průběhu se objevily nepředvídané překážky a komplikace, které stavbu zdržely. Požadavky bude ŘSD posuzovat, protože za nedodržení původních termínů hrozí dodavateli sankce.

Staveniště bylo předáno už na konci března letošního roku s tím, že stavební práce měly začít od 2. dubna. Samotná stavba pak měla trvat 17 týdnů. Cena stavební zakázky vzešlá ze soutěže na silnici I/20 byla 113 milionů korun bez DPH.

Na 800 metrů dlouhém úseku, kde se nachází 13 stavebních objektů, mělo podle projektu dojít ke zvětšení poloměrů vybraných nevyhovujících zatáček, někde formou násypů, ale zejména zářezem silnice do přilehlého skalního masivu. Výsledkem by měla být silnice s výrazně menšími zatáčkami než dosud.

Při zadávání zakázky ŘSD hodnotilo nejen nabízenou cenu, ale i dobu stavby. Díky soutěži se tak termín podařilo výrazně zkrátit proti předpokladům. Jak se ale ukázalo, optimistické předpoklady zhotovitele se nepodařilo naplnit. Doba, po kterou musí řidiči jezdit v době stavby objížďkou, se tak protahuje už o více než měsíc. Pokud se stavba protáhne až do konce října, bude o tři měsíce delší.

Podle Hnízdila je ale i přes prodloužení stavby stále relativně dost času na její dokončení. Rizikové by bylo, kdyby se stavba protahovala až do listopadu, kde už hrozí problémy s počasím i konec práce obaloven.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Ředitelství silnic a dálnic Karlovarského kraje

Štítky Bečov nad Teplou, serpentiny, nebezpečná silnice, narovnání serpentin, ŘSD, zpoždění stavby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Serpentiny v Bečově na Karlovarsku nebudou hotové ani v září, ŘSD jedná o termínu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.