Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Most kapitána Jaroše ve Dvorech čeká noční zatěžkávací zkouška, která odhalí stav nosné konstrukce

Most bude zcela uzavřen na jednu noc a to z pátku 24. na sobotu 25. dubna. Uzavření se bude týkat veškeré dopravy. Na mostě, který byl v roce 2017 nově postaven, došlo k průhybu vozovky a tak odborníci budou zjišťovat, co se stalo.

Důležitá zatěžkávací zkouška čeká během zmiňované noci most kpt. Jaroše v Karlových Varech – Dvorech. Most byl postaven v roce 2017, ale po jeho otevření došlo k průhybu komunikace, který je třeba odstranit.

 „Musíme ale nejprve zjistit, jak dobře funguje mostová konstrukce a zda je v nosnosti problém,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík.

Most bude uzavřen v pátek večer ve 22:30 a znovu otevřen by měl být v sobotu ráno v 5:00 hodin. Problémy s průhybem komunikace se objevily již v loňském roce a tak vedení města zakázku reklamovalo u dodavatele, který musí závadu odstranit.

V současné době se tak nabízí dvě možnosti řešení tohoto problému. „Pokud dojde během zkoušky k průhybu, bude se muset stávající konstrukce snést a postavit nová. Pokud bude takzvané spřažení fungovat, budeme řešit pouze technické věci, jak pokles vozovky odstranit,“ dodal náměstek.

Výsledek zatěžkávací zkoušky ovlivní další plánovanou akci, kterou je bourání a stavba Dvorského mostu u KV Arény. Zde by se mohlo začít pracovat ještě letos, samozřejmě pokud nebude nutné stavět most kpt. Jaroše znovu.

Ohodnoť článek

Štítky oprava, Karlovy Vary, mosty, reklamace, zkouška, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most kapitána Jaroše ve Dvorech čeká noční zatěžkávací zkouška, která odhalí stav nosné konstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.