Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Sobota 10. srpna 2024  |  Svátek má Vavřinec
Bez reklam

Karlovy Vary opraví Sokolskou ulici, rozšíří se zde i parkování

Karlovy Vary v soutěži vybraly dodavatele rekonstrukce Sokolské ulice. Kromě oprav komunikace by zde měla vzniknout i nová parkovací místa. Náklady by podle výsledku výběrového řízení měly být 6,1 milionu korun. Město přidá peníze i na vybudování nového veřejného osvětlení.

„Už máme hotové výběrové řízení. Přihlásily se nám čtyři firmy. Potěšující je, že se nám podařilo vytendrovat za nižší cenu, než byla cena rozpočtová, asi o milion korun. To znamená za 6,1 milionu korun plus veřejné osvětlení za zhruba milion korun bychom měli celou Sokolovskou ulici zrekonstruovat a vznikne tam 25 nových parkovacích míst," uvedl náměstek primátorky Lubomír Kovář (ANO).

Práce by měly začít po podpisu smlouvy s dodavatelem a trvat mají 16 týdnů.

V Sokolovské ulici by už lokální opravy neměly efekt, město se proto rozhodlo udělat celkovou rekonstrukci včetně podkladu silnice. Dosavadní neřízené parkování mají nahradit oficiální parkovací místa. Ulice se navíc po rekonstrukci stane jednosměrnou, což umožní vyšší počet parkovacích míst.

Rekonstrukce Sokolské ulice je další stavbou, která se v současné době bude provádět ve čtvrti Doubí. Ředitelství silnic a dálnic zde nyní opravuje povrch na hlavním tahu, na silnici I/21 na Plzeň. Obě stavby by si ale podle vedení města neměly navzájem překážet.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixa

Štítky stavby, správa, silnice, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary opraví Sokolskou ulici, rozšíří se zde i parkování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.