Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nádražní budovu ve Františkových Lázních čeká rekonstrukce za 182 milionů korun

Správa železnic podepsala smlouvu se zhotovitelem rekonstrukce nádražní budovy ve Františkových Lázních. Jde o zakázku ve výši 182 milionů korun. Fasáda objektu získá původní historickou podobu, modernizací projdou vnitřní prostory. Práce se rozběhnou v závěru letošního roku a skončí na jaře 2025.

„Nádraží ve Františkových Lázních je součástí památkové rezervace, celá rekonstrukce budovy se proto bude provádět v souladu s požadavky památkářů. Její výsledek bude působivý. Střeše a fasádě se vrátí původní vzhled, a to jak barevností a materiály, tak i modelací historických říms. Stavební úpravy v interiéru pak zahrnou kompletní obnovu podlah, stěn a podhledů a repasi dveří. Zmodernizuje se odbavovací hala i pokladny. V horních patrech dojde k úpravě prostor celkem 11 bytů," informovala mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Renovací projde také hlavní vchod do odbavovací haly a zřídí se přístupové chodníky přímo na 1. nástupiště. Všechny vstupy budou bezbariérové. V těsné blízkosti budovy se vybudují cykloboxy, parkovací stání pro kola i místa s možností nabíjení elektrokol. Renovace nádraží má za sebou první úspěch ještě před samotným startem prací. V soutěži o Stavbu Karlovarského kraje získal projekt rekonstrukce 1. místo v hodnocení odborné poroty. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa železnic

Štítky nádražní budova, Františkovy Lázně, rekonstrukce nádraží

Nádražní budovu ve Františkových Lázních čeká rekonstrukce za 182 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.