Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lety z Karlových Varů v ohrožení nejsou, ujišťuje vedení kraje

V uplynulých dnech rezonovala v médiích informace, že společnost Smartwings nebude od příštího roku obsluhovat regionální letiště v Karlových Varech, Českých Budějovicích a Pardubicích. Vedení Karlovarského kraje cestující ujišťuje, že se nemusí bát, že by přišli o oblíbená letecká spojení do přímořských destinací. Letiště teď usilovně spolupracuje s cestovkami a jejich alternativními dopravci na řešení situace. Letecká sezona by podle jednatelky letiště neměla být nikterak ohrožena.

„Avízo leteckého dopravce Smartwings, že nebude obsluhovat regionální letiště, bereme na vědomí. Podle informací cestovních kanceláří, které uskutečňují zájezdy z karlovarského letiště, jednají o jiném dopravci a zájezdy na příští rok jsou ve standardním prodeji. Z tohoto pohledu pro nás není zásadní, se kterým dopravcem se k moři bude létat, ale že se plánované zájezdy uskuteční,“ komentoval rozhodnutí společnosti Smartwings hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

O tom, že chystané ukončení letů ze strany Smartwings skutečně nenaruší příští turistickou sezónu, svědčí i prohlášení cestovní kanceláře Čedok, která organizuje zahraniční zájezdy z Karlových Varů.

„CK Čedok vydala prohlášení, které jasně říká, že odlety z Českých Budějovic, Pardubic i z Karlových Varů klientům bude nabízet i v letní sezoně 2024. Prodej zájezdů, který je již spuštěn od poloviny srpna 2023, tak ve first minute pokračuje. Čedok spolupracuje v rámci celé skupiny ITAKA s různými leteckými společnostmi, lety z Karlových Varů budou tedy objednány u jiných aerolinek než Smartwings. V tuto chvíli už Čedok má pro naprostou většinu chystaných destinací z menších regionálních letišť na příští léto zajištěného jiného dopravce,“ ujišťuje jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus.

Čtete také:

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Letiště Karlovy Vary

Štítky Smartwings, letiště Karlovy Vary, CK Čedok, letecké spojení, letecké zájezdy, mezinárodní letiště, letní dovolená

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lety z Karlových Varů v ohrožení nejsou, ujišťuje vedení kraje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.