Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Aš nedočkavě čeká na nové nádraží. Stará budova šla k zemi

S velkým zájmem a očekáváním sledují lidé v Aši na Chebsku, jak se jim rýsuje moderní nádraží. Dělníci zbořili dosavadní halu, aby na jejím místě vystavěli novou dopravní stavbu, na níž železničáři pracují už téměř rok. Nyní už výsledky práce pozorují také místní.

Stavaři vyšli v Aši vyšli do práce poprvé před deseti měsíci, když začali pracovníci kácením zeleně a demolicí starého nádraží. Nyní oznámili, co vše už mají hotové. V současné době stojí nová výpravní budova a hodinová věž. Pracovníci budují také autobusovou točnu a parkoviště s dvaadvaceti místy.

„Součástí prací je renovace zastřešení nástupiště, které využívají vlaky ve směru do německého Hofu, hotová je rekonstrukce přejezdu kolejí vedoucích do Hranic, nyní opatřeného závorami. Nádraží má být dokončené v prosinci tohoto roku,“ sdělil mluvčí městského úřadu v Aši Milan Vrbata. 

Celkem celá investice vyjde na necelých 70 milionů korun. Hlavní část nákladů jde za Správou železnic. Peníze z kasičky vyndali i ve městě, které se podílí na stavbě autobusového terminálu částkou 7,5 milionů korun korun.

„Nyní již odstraněná budova byla z roku 1971, z pohledu současného drážního provozu naddimenzovaná a v nevyhovujícím stavu. Nové nádraží bude jednopodlažní, v energeticky úsporném standardu,“ dodal Vrbata.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Aš

Štítky , Nádraží, Vlak, Investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš nedočkavě čeká na nové nádraží. Stará budova šla k zemi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.