Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj povolal dělníky, aby začali s opravou silnice mezi Starým Rybníkem a Vojtanovem

Rekonstrukci tři kilometru dlouhého úseku mezi Starým Rybníkem a Vojtanovem na Chebsku už nic nebrání. Karlovarský kraj vybral zhotovitele prací, který opravu uskuteční za téměř 35 milionů korun. Po dobu prací se počítá s uzavírkou.

O opravě vozovky mezi dvěma obcemi nedaleko Chebu se mluví dlouhodobě. Vedení kraje souhlasilo, aby se dělníci pustili do práce a vybrali zhotovitele prací. Úřad chtěl, aby vyhrála zakázku firma, jež podá nejlevnější nabídku. „Ve lhůtě pro podání nabídek bylo prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK doručeno na 8 nabídek dodavatelů. O vítězi rozhodla nejnižší nabídková cena, přičemž tu předložila Společnost Starý Rybník – Vojtanov, která je tvořena sdružením společností Komunikace Sokolov a RECYS-MACH,“ informovala Veronika Svobodová z tiskového odboru Karlovarského kraje. 

Oprava umožní, že silnice II/213 se modernizuje a šířkově i výškově upraví podle současných norem. „Jedná se o komunikaci, kterou řidiči nejčastěji využívají, pokud se chtějí co nejrychleji dostat na hraniční přechod Vojtanov. Ačkoliv se budou muset připravit na jistá omezení, protože stavba bude probíhat za úplné uzavírky, věřím, že se do budoucna zlepší komfort jejich cestování i samotná bezpečnost. Předpokládáme, že stavba by měla být hotova nejpozději ve čtvrtém kvartálu příštího roku,“ uvedl Jan Bureš (ODS), neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Formánek

Štítky Karlovarský, Silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj povolal dělníky, aby začali s opravou silnice mezi Starým Rybníkem a Vojtanovem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.