Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dalšímu sesuvu krajnice v serpentinách nad Jáchymovem zabrání speciální stěna

Stavbaři v serpentinách nad Jáchymovem směrem na Boží Dar zajišťují svah proti sesuvu. Před dvěma lety tam Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zjistilo, že část svahu se silnicí ujíždí, místo proto nechalo provizorně zajistit. Nyní tam stavbaři staví speciální stěnu, která zabrání dalšímu sesuvu krajnice.

"Hlavní důvod je ten, že kvůli dešti a místnímu podnebí ujel kraj silnice. Abychom zamezili tomu, aby se silnice neutrhla celá, tak stavíme stěnu," řekl stavbyvedoucí Martin Neruda. Práce se dotýkají úseku o délce 84 metrů. Stavbaři tam nyní provádí vrty v hloubce šesti až sedmi metrů pro osazení základů stěny. Následně tam osadí železobetonový trám, který zajistí kraj silnice, aby se dál nesesunul.

Řidiči místem projedou jedním jízdním pruhem s kyvadlovým provozem řízeným semafory. Stavební práce, které začaly koncem dubna, potrvají do konce června. ŘSD za ně zaplatí 4,5 milionu korun bez DPH.

Na současné práce naváže ještě oprava vozovky. Jde o hlavní tah mezi Karlovými Vary, Božím Darem a Německem, denně tudy projedou tisíce aut. Frézování silnice se dotkne dvoukilometrového úseku od serpentin za Jáchymovem až po zatáčku u Abertam. Náklady jsou 12 milionů korun bez DPH. Práce budou pokračovat v příštím roce, kdy se připravuje oprava přilehlých opěrných zdí.

Loni ŘSD dokončilo rekonstrukci silnice a sanaci svahu před Jáchymovem. Práce ze 60 milionů korun trvaly zhruba rok. Opravy silnice včetně zajištění svahů před Jáchymovem jsou podle slov vedoucího provozního úseku karlovarské pobočky ŘSD Jiřího Balouna už kompletně hotové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky sesuv krajnice, stavba speciální stěny, serpentiny u Jáchymova, zajištění svahu proti sesuvu, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalšímu sesuvu krajnice v serpentinách nad Jáchymovem zabrání speciální stěna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.