Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Aš čeká letos velká rekonstrukce průtahu městem za 150 milionů korun

Aš na Chebsku čeká velká rekonstrukce průtahu městem téměř za 150 milionů korun. Tříkilometrový úsek dostane nový povrch, odvodnění, další parkovací stání či chodníky. Stavební práce začnou letos a s jejich dokončením se počítá v příštím roce. Řidiči i místní obyvatelé musí počítat s dopravním omezením, informoval náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek (Místní).

"Tato investiční akce se připravuje asi pět let. Jedná se téměř o tříkilometrový úsek od kruhového objezdu Nový Žďár až po vrchní část města. Modernizace silnice by měla stát zhruba 145 milionů korun, přičemž uvidíme, co nám ukáže výběrové řízení," řekl Blažek

Stavební práce se budou týkat ulic Hlavní a Chebská i křižovatky mezi Aší a městskými částmi Nebesa a Mokřiny. Začít by měly poté co kraj vybere zhotovitele, pravděpodobně ještě na jaře. Investor, kterým je Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, financuje akci z Integrovaného regionálního operačního programu. Na letošek má připravených 45 milionů korun. Na investici se podílí také Aš, a to 21 miliony korun. Město zaplatí chodníky, parkovací stání a veřejné osvětlení.

Stavbaři kompletně vymění vozovku. Ke zvýšení bezpečnosti pěšího provozu přispějí nové přechody pro chodce. Ačkoli na řidiče i chodce čeká po dobu stavby omezení, silnice bude vždy částečně průjezdná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MML

Štítky ČR, správa, stavby, automobilová,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš čeká letos velká rekonstrukce průtahu městem za 150 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.