Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strom na trati mezi Stráží nad Ohří a Perštejnem strhl troleje. Vlaky nepojedou celý den

Provoz na dvojkolejné železniční trati mezi Stráží nad Ohří na Karlovarsku a Perštejnem na Chomutovsku dnes ráno zastavil spadlý strom, který poškodil troleje a narazil do něj osobní vlak. Nikomu se nic nestalo, ale vlak je podle Českých drah značně poškozený a jeho oprava bude nákladná. Dopravu v úseku po nehodě zajišťují náhradní autobusy. Provoz na železnici bude zastavený celý den, informoval dopravce.

Podle webu Českých drah do spadlého stromu krátce po 05:30 narazil osobní vlak. „Po srážce vlaku se stromem u Stráže nad Ohří se naštěstí nikomu nic nestalo. Došlo však ke značnému poškození motorového vozu RegioShark. Jeho návrat na tratě bude trvat delší čas a oprava bude nákladná," napsal dopravce na twitteru. „Poškozená je kabina, čelní sklo, automatické spřáhlo," popsal mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Výši škody ale dopravce zatím ani řádově nestanovil.

Náhradní autobusy jezdí mezi stanicemi Stráž nad Ohří a Perštejn. Přestoupit do nich musejí cestující z rychlíků, které podle webu Českých drah nabírají zpoždění v desítkách minut i déle než hodinu.

Podle mluvčí policie Ústeckého kraje Miroslavy Glogovské vlak narazil do stromů v katastru obce Okounov. „Případem se policie zabývá, aby objasnila příčinu pádu stromů. Podle prvotního ohledání ale šlo zřejmě o poryv větru, který vyvrátil stromy. Některé spadly na elektrickou trakci, některé na koleje. Stromy byly ale vyvráceny i s kořeny, takže zřejmě nešlo o zavinění osobou," řekla ČTK Glogovská.

„Rozsah poškození je zásadní a velký," uvedl ke škodám na trolejích Nevola. Provoz na železnici ve zmiňovaném úseku bude podle Twitteru Českých Drah zastaven celý den. „Správa železnic očekává dokončení opravy trakčního vedení v nočních hodinách. Pro všechny vlaky jsme zavedli náhradní autobusovou dopravu," uvedl dopravce na Twitteru.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, nehoda, železnice, Karlovarsko, Chomutovsko, 2.VERZE

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strom na trati mezi Stráží nad Ohří a Perštejnem strhl troleje. Vlaky nepojedou celý den  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.