Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovy Vary začnou připravovat studie parkovacích domů, nejdříve kolem centra

Studie parkovacích domů, které mají výrazně změnit možnosti parkování ve městě začne připravovat město Karlovy Vary. V první fázi by mělo jít o lokality u Galerie umění, v Polské ulici a v areálu bývalých Služeb Kattenbeck. O způsobu financování staveb stejně jako o budoucím provozování ale zatím město nerozhodlo, variant je více.

"Předpokládáme, že to bude 1000 a více parkovacích státní. V momentě, kdy budeme mít hotové studie, tak budeme řešit v rámci vedení města financování a předpoklad je i ten, že oslovíme i soukromého investora. Ta prvotní investice bude obrovská a je třeba říci, že v současné době na to město nemá," uvedl karlovarský radní Petr Bursík (ODS). Řádově by mělo jít o stovky milionů korun.

Parkovací domy mají řešit dlouhodobý nedostatek parkovacích míst hlavně v centru města. I vzhledem k tomu, že Karlovy Vary se předloni staly památkou zapsanou na seznamu UNESCO, chybějící parkování brání i rozvoji turistiky. Cílem má být, aby v okolí centra byl dostatek parkovacích míst s napojením na veřejnou dopravou do centra. Na parkoviště u Galerie umění se nyní vejde ani ne 50 aut a v souběžné Mariánskolázeňské ulici zaparkuje také jen pár desítek aut. Hlavně v době Mezinárodního filmového festivalu pak musí návštěvníci města parkovat i několik kilometrů od lázeňského centra, pokud vůbec parkovací místo najdou.

Podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) bude třeba při hledání případného investora nebo provozovatele zohlednit i to, že některé parkovací domy budou určitě více výdělečné, jiné méně. Provozovatel by tak měl spravovat výdělečné i méně výhodné parkovací domy a nevybírat jen ty, na kterých bude rychle vydělávat. Parkovací domy by ale kromě okolí centra měly vzniknout i na některých sídlištích. I tam jsou možnosti parkování místních obyvatel omezené.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky parkovací dům, parkování, parkovací stání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary začnou připravovat studie parkovacích domů, nejdříve kolem centra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.