Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z letiště v Karlových Varech se v létě bude létat do tří destinací. Novým cílem Bulharsko

Rozšíření destinací charterových letů chystá v letní sezóně Karlovarské letiště. Mělo by se tak létat nejen do turecké Antalyi a Heraklionu na Krétě, ale nově přibude i bulharská Varna. Cestující budou moci navštívit vyhlášená a oblíbená letoviska, jako jsou Zlaté Písky, Obzor či Albena.

Zájezdy s odletem z Karlových Varů a mezipřistáním v Pardubicích jsou naplánované na každou neděli od 18. června do 10. září 2023. „Jak je vidět, naše letiště se nadechlo po problematických uplynulých letech a opět začíná lidem z Karlovarského kraje i dalších regionů nabízet zajímavé možnosti dovolenkových letů. Věřím, že bude Bulharsko pro cestující minimálně stejně tak atraktivní, jako byly populární zájezdy do Turecka v minulém roce a rovněž nově nabízená Kréta. Stále platí, že obrovským benefitem je téměř rodinné prostředí menšího letiště, rychlé odbavení a úroveň služeb,“ uvádí Petr Kulhánek, hejtman Karlovarského kraje.

„Za letiště se velmi těšíme na zvýšený provoz a jsme připraveni našim cestujícím poskytnout na odletu maximální komfort včetně nákupu v letištních obchodech a občerstvení. Parkování bude i letos poskytováno cestujícím zdarma s výjimkou VIP parkovacích míst přímo před terminálem, za která bude vybírán rezervační poplatek,“ řekla Alice Justina Undus, jednatelka Letiště Karlovy Vary. Letiště je koncipované na půl milionů cestujících ročně. „Největší provoz byl v roce 2013, když jsme dosáhli počtu cestujících kolem 350 000," uvedla ředitelka. Loni cestovní kancelář odbavila do Turecka více než 3000 lidí. Obsazenost letadel byla přes 90 procent. Celkem se tedy v letošním roce počítá v rámci tří pravidelných charterů s 9000 cestujícími. Zájezdy s odletem z Karlových Varů začala cestovní kancelář prodávat od začátku prosince 2022.

Letiště, které je v majetku Karlovarského kraje, v roce 2020 přišlo kvůli protikoronavirovým opatřením o jedinou linku mezi Karlovými Vary a Moskvou. Během dvou let se tak na letišti uskutečňovaly pouze komerční lety a výcvik letecké školy. Prvním pravidelným spojem se loni staly až lety do Turecka. Finančně je podpořil Karlovarský kraj, kdy na jeden uskutečněný let dal 100 000 korun. Na jednotlivé lety chce kraj přispívat i letos.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky letiště Karlovy Vary, krajské letiště, pravidelná linka, lety do Turecka, linka do Bulharska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z letiště v Karlových Varech se v létě bude létat do tří destinací. Novým cílem Bulharsko  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.