Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na řidiče v Karlových Varech budou dohlížet další radary

Po dohodě s městskou policií jsou nové radary umístěny v karlovarských ulicích Moskevská a Plzeňská. V lázeňském městě je tak nyní už třináct informativních radarů. Informace z nich pravidelně vyhodnocuje městská policie.

V Karlových Varech bylo doposud jedenáct informativních radarů, které měřily rychlost projíždějících vozidel. Ty novější už uměly nejen monitorovat rychlost projíždějících vozidel a upozornit jejich řidiče na překročení povolené rychlosti, ale i zobrazit registrační značku vozu.

„Nová zařízení jsou umístěná v ulicích Moskevská a Plzeňská, a to na základě doporučení Městské policie Karlovy Vary. Obměnou prošel také měřič na frekventované Lidické ulici. Na žádost obyvatel čtvrti Olšová Vrata byl jeden radar staršího typu nainstalován do ulice Revoluční,“ uvedla mluvčí Magistrátu Karlovy Vary Helena Kyselá.

Podobně jako jedenáct stávajících zařízení plní i nové radary zejména preventivní roli. Záznamy pořízené měřičem pak slouží k vyhodnocování situace a provozu na komunikaci. „Denní i měsíční statistiky z nových radarů budou stejně jako údaje ze stávajících měřičů nového typu dostupné na webu Městské policie Karlovy Vary,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP KV

Štítky doprava, radar, rychlost, městská policie, Karlovy Vary, obecní policie, Olšová Vrata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na řidiče v Karlových Varech budou dohlížet další radary  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.