Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na hraničním přechodu Pomezí celníci rozdávají letáky

Na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří u Chebu celníci ve spolupráci s hasiči a policisty od rána rozdávají kvůli nebezpečí koronaviru letáky a namátkově měří lidem přijíždějícím do země teplotu. Lidé tak na přechodu stráví zhruba pět minut.

V letáku v češtině, angličtině, němčině a italštině jsou informace o povinné karanténě pro lidi, kteří se vracejí z Itálie, i instrukce, co mají lidé se zdravotními obtíže dělat. "Na příjezdu do Česka tak řidiči stráví asi pět minut. Na 12hodinové směně jsou vždy tři celníci, dva hasiči a dva policisté," řekla dnes mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraje Lenka Havelková.

Celníci s respirátory a ochrannými brýlemi se ptají řidičů, odkud a kam mají namířeno. Někteří řidiči si i sami nechávají teplotu měřit. Stávají se ale i případy, že bezdotykové teploměry zjistí vyšší teplotu, je ale způsobená vytápěním v autě a cestující po vystoupení z auta vyšší teplotu nemají.

Podle Havelkové budou hlídky na přechodu minimálně do 22. března. Jestli se kontroly prodlouží, záleží na vývoji situace.

V Pomezí nad Ohří přes hranice jezdí zejména místní, Němci do Čech, Češi za nákupy nebo za prací do Německa. Vyšší pozornost věnují celníci autům, které vezou na první pohled lidi z dovolených, mají v autě zavazadla nebo lyže na střeše. Věnují se také autům s italskou poznávací značkou.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, Německo, zdraví, koronavirus, Chebsko, Karlovarský kraj, Pomezí nad Ohří, Cheb, Česko, Itálie, hraniční přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hraničním přechodu Pomezí celníci rozdávají letáky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.