Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mezi Chodovem a Loučkami vzniká cyklostezka, pokračovat bude až do Lokte

Svazek obcí Mikroregion Sokolov východ staví cyklostezku mezi Chodovem a obcí Loučky na Sokolovsku. Práce na téměř tříkilometrovém úseku jdou podle harmonogramu. Dokončený by měl být v příštím roce v červnu. Navázat by měla druhá část stezky, která propojí Loučky a Loket.

„Projekt má vyřešit zklidnění dopravy v lokalitě, protože budou mít cyklisté oddělený prostor a dojde tak k oddělení motorové a nemotorové dopravy. Cyklisté budou moci bezpečně projet lokalitou za prací, školou či službami," řekl informoval předseda mikroregionu Jan Picka (Společně pro Sokolov).

První úsek nové cyklostezky povede z Chodova přes Chranišov, Nové Sedlo a Loučky, kde skončí u porcelánky. Právě do porcelánky v Loučkách jezdí a chodí mnoho lidí z okolních měst do práce. Povrch stezky bude asfaltový, vybuduje se jeden mostek a devět parkovacích míst pro kola.

Záměrem svazku obcí je vybudovat trasu až do Lokte, kde se napojí na páteřní cyklostezku podél řeky Ohře. Celkem bude mít 7,5 kilometru. Dokončená by mohla být zhruba za dva roky.

Na první část cyklotrasy získal mikroregion dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), která pokryje 90 procent nákladů. Vyjde zhruba na 40 milionů korun. Náklady na druhou část stezky zatím nejsou známé, svazek obcí ale bude usilovat opět o dotaci.

Svazek obcí Mikroregion Sokolov tvoří pět měst, Sokolov, Loket, Chodov, Březová a Nové Sedlo, a devět obcí. Územně je svazek obcí situován do okresu Sokolov a okrajově do okresu Karlovy Vary.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Sokolov, Chodov, cyklostezka, Loučka, Loučky, okres Sokolov, Jan Picka, Nové Sedlo, Chranišov, Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Chodovem a Loučkami vzniká cyklostezka, pokračovat bude až do Lokte  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.