Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chátrající most u Přebuzi v Krušných horách čeká po letech obnova

Chátrající most přes řeku Rolavu v Krušných horách, který spojuje cyklotrasu z Přebuzi na Chaloupky, čeká po letech obnova. Vzhledem k tomu, že by stavba byla pro vlastníka, město Přebuz, nákladná, nechá novou konstrukci vybudovat Karlovarský kraj. Nová lávka se navíc uzpůsobí tak, aby na ní mohla technika v zimních měsících udržovat lyžařskou trasu, informoval náměstek hejtmana Dalibor Blažek (Místní).

Krušnohorská Přebuz, která je se svými 77 obyvateli nejmenším městem v Česku, nechala vypracovat na obnovu lávky projektovou dokumentaci. Most je v havarijním stavu a hrozí jeho zřícení. Na financování šestimilionové opravy ale nemá město ve svém rozpočtu peníze. Kraj proto uzavřel s městem smlouvu o výpůjčce pozemku, na kterém se most nachází. Následně tam nechá vybudovat nové přemostění a pozemek pak Přebuzi vrátí, aby se o most mohla starat.

S výstavbou se počítá v první polovině příštího roku. "Lávka je určena především pro pěší a cyklisty, nicméně bude postavena tak, aby udržela přejezd rolby, sanitky, případně lehkého vozidla hasičů, protože v tuhle chvíli není možné přes lávku přejet a poskytnout první pomoc lyžaři nebo cyklistovi," řekl náměstek.

Oblast v okolí Přebuzi a Chaloupek je oblíbeným turistickým cílem. V létě do ní míří tisíce pěších i cyklistů, vedou zde oblíbené horské cyklotrasy. V zimních měsících je zase hojně vyhledávána běžkaři. Rolbaři zde pravidelně upravují desítky kilometrů lyžařských tras.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, most, Karlovarský, Přebuz, Krušné hory, lávka, Dalibor Blažek, Karlovarský kraj, Chaloupky, Rolava, cyklista, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chátrající most u Přebuzi v Krušných horách čeká po letech obnova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.