Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarský kraj vybral dodavatele 170 autobusů za 1,2 miliardy korun

V soutěži už vybral Karlovarský kraj dodavatele 170 malých a středně velkých autobusů, které by měly od roku 2024 zajistit autobusovou dopravní obslužnost na území regionu. S náklady nad 1,2 miliardy korun jde o jednu z největších zakázek kraje za posledních mnoho let. Na nízkoemisní autobusy získal kraj příslib dotace 600 milionů korun.

Kvůli odvoláním se výběr pozdržel a kraj rozhodl o dodavatelích téměř na poslední chvíli, protože dodávka autobusů bude trvat víc než rok a to už bude na samé hranici podmínek evropské dotace, informoval hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a ministerstvo vnitra kroky kraje prověřovaly a informovaly ho, že postupoval bezchybně a v souladu s legislativou, uvedl Petr Kulhánek. "Nejsou nyní otevřena žádná řízení a prověřování. My jsme tak mohli vyhodnotit veřejnou zakázku, kdy jsme vysoutěžili dva dodavatele, jeden na malé a jeden na střední autobusy v celkovém počtu 170 kusů a v celkovém úhrnu 1,262 miliardy korun," dodal hejtman.

Kraj se nejprve snažil vybrat jednoho dodavatele všech 170 autobusů obou rozměrů. Cenové nabídky ale značně přesahovaly předpoklady, proto zakázku zrušil a vypsal novou s mírně odlišnými parametry. Soutěž tak byla na malé a střední autobusy zvlášť a jiné také byly podmínky servisu vozidel. Ze soutěže, v níž rozhodovala rada Karlovarského kraje, musel být jeden z účastníků vyřazen, protože nedodal i přes výzvu požadované dokumenty. Nyní začala běžet patnáctidenní odvolací lhůta, během které se ještě může některý z účastníků řízení odvolat. To by mohlo definitivní podpis smluv ještě zdržet.

Autobusy budou ve vlastnictví Karlovarského kraje, ale provozovat je budou dopravci, které kraj vybere ve veřejné soutěži. Ta se v současné době připravuje.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karlovarský kraj

Štítky autobusy, výběrové řízení, autobusová doprava, dodavatel autobusů, Karlovarský kraj, soutěž, Petr Kulhánek, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj vybral dodavatele 170 autobusů za 1,2 miliardy korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.